1,7 miljoen kijkers voor Dancing on Ice


De kijkcijfers van zaterdag 26 augustus 2006 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 20:00) – De eerste aflevering van Dancing on Ice werd gisteren door 1.748.000 kijkers (madl: 29.6%) bekeken. De kijkcijfers van de RTL 4-ijsshow zijn vergelijkbaar met de eerste uitzen- ding van Sterren dansen op het ijs bij SBS 6, die ruim een week ge- leden door 1.755.000 kijkers (madl: 27.7%) bekeken werd. Dancing on Ice is ook te zien in Belgi.

De Vlaamse Francesca Vanthielen vormt samen met Martijn Krabb het presentatieduo van Dancing on Ice. “Vooral de Vlamingen zullen een sterk groepsgevoel ontwikkelen en het tegen de BN’ers willen opnemen, omdat ze in Nederland op bezoek zijn“, aldus Vanthielen in Televizier. De presentatrice doelt erop dat de opnames plaatsvinden in Eindhoven. “Wat de kijkers betreft, zal deze landenstrijd uiteindelijk slijten. In het begin kijk je misschien naar de Nederlandse sterren, maar gaandeweg krijg je ook sympathie voor de Belgen.” Krabb: “Dat wordt waarschijnlijk mijn functie: proberen om Nederland warm te laten lopen voor de Belgen, zodat je met ze kunt meeleven. Francesca zal dat doen voor de Nederlanders. Dat is nodig, want als een ster wil willen, moet-ie niet alleen in eigen land goed scoren, maar ook bij de buren.

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 21:36) – Na afloop van Dancing on Ice startte SBS 6 op eigen zender de uitslag van Sterren dansen op het IJs. Met een ‘heel klein’ verschil besliste het publiek dat Mari van de Ven door gaat naar de volgende ronde. Dat betekent dat het ijsfestijn er voor de zwangere Leontien van Moorsel op zit. “Ik ben een hele mooie ervaring rijker,” zei Leontien na de uitslag. Eerder had ze al aangegeven dat ze voorzichter was geworden sinds ze wist dat ze zwanger is. Leontien en Mari stonden zaterdag tegenover elkaar in de skate-off, nadat ze als laatste twee waren geindigd in de live-show op vrijdag. In de tweede live-show van Sterren Dansen op het IJs kreeg Maud twee tienen van de jury. Ellemieke had minder geluk. Zij struikelde en viel met haar knie op het ijs. Op de bank bij presentator Gerard Joling barstte ze in tranen uit. Twee juryleden gaven haar kr een vijf, waardoor Ellemieke even in de gevarenzone kwam. Maar dankzij het stemmende publiek mocht ze toch door naar de volgende show. Sterren dansen op het IJs werd gisteren door 1.301.000 kijkers (madl: 20.3%) bekeken bij SBS 6.

America’s Next Top Model (RTL5, 18:32) – De reeksen van America’s next top model kenden op de maandagavond van RTL 5 veel succes. In het najaar komt de zender dan ook met een Nederlandse versie op het programma, waarin een groep jonge vrouwen strijdt om een modellencontract. Model Yfke Sturm is het gezicht van Holland’s next top model. “Ik kom uit Almere en ik ben op mijn vijftiende ontdekt op straat“, vertelt Yfke. “Toen ben ik naar de Elite Model gegaan, die heb ik toen wereldwijd gewonnen. Toen ben ik nog twee jaar naar school teruggeggaan, en daarna ben ik naar New York verhuist.” De deelnemers aan Holland’s next top model verblijven in een appartement. “Ik heb natuurlijk ook in een modellenappartement gezeten, dus dat herken ik er wel een beetje in terug. Toch een beetje akkefietjes hier en daar en irritaties en dat soort dingen. (..) Ik ben nooit zo’n ruziezoekster, dus ik heb er nooit zoveel problemen mee gehad. Maar ik heb wel meiden in het appartement gehad die kleding of geld van elkaar jatten.” Een herhaling van America’s next top model trok gisteren 232.000 kijkers (madl: 6.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen