Sesamstraat moet weer verhuizen

Het kinderprogramma Sesamstraat moet door het nieuwe uitzendschema van de Publieke Omroep opnieuw verhuizen. Dat meldt het ANP. Het uitzendtijdstip van het NPS-programma is in de afgelopen vijf jaar al vier keer veranderd en nu is het weer zover. Dit keer verhuist Sesamstraat ook van zender; vanaf 4 september is het programma niet langer op Nederland 3 te zien, maar verhuizen Tommy, Pino, Ieniemienie en de andere bewoners naar Nederland 1.

Dat Sesamstraat naar familienet Nederland 1 gaat, vindt de NPS positief. Problemen heeft zijn omroep wel met de constante verschuivingen van de uitzendtijd. “Wij juichen dat uiteraard niet toe. Elke verschuiving kost kijkers“, aldus een woordvoerder.

De nieuwe indeling van Nederland 1, 2 en 3 gaat per 4 september in. Vanaf die datum is Sesamstraat te zien om 17.25 uur. Het programma krijgt ook tien minuten extra zendtijd. Het eerdere verlies aan kijkers komt volgens de NPS-zegsman extra hard aan in de totale neerwaartse kijkcijferspiraal waarmee jeugdblok Zappelin de afgelopen jaren te maken heeft. “Wij weten dat Sesamstraat voor duizenden gezinnen aan het eind van de dag een ankerpunt is in het dagelijkse ritueel van spelen, eten en gaan slapen. Dat gegeven vraagt om continu

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen