Sterke winststijging RTL Nederland

RTL Nederland sluit de eerste helft van 2006 af met een bedrijfsresultaat van 36 miljoen euro. Een woordvoerster van de zendergroep spreekt van ‘een financieel record’. In vergelijking met de eerste helft van 2005 (17 miljoen euro) betekent dit meer dan een verdubbeling van het bedrijfsresultaat. De omzet steeg in de eerste helft van 2006 met 2 miljoen euro naar 171 miljoen euro (2005: 169 miljoen euro). Ook het bedrijfsresultaat uit de televisieactiviteiten steeg aanzienlijk, naar 37 miljoen euro (2005: 20 miljoen euro). De verliezen van de radio-activiteiten liepen terug.

Het verlies op radiogebied liep terug van 3 miljoen euro naar 1 miljoen euro, mede door de verkoop van Yorin FM. De grote stijging van het bedrijfsresultaat is volgens de woordvoerster de uitkomst van een sterke focus op de kosten, de solide marktleiderspositie van RTL Nederland op de televisiemarkt en een uitbreiding van de initiatieven op het gebied van diversificatie.

De marktleiderspositie van RTL Nederland op de televisiemarkt is in de eerste helft van 2006 stabiel gebleken. Het gezamenlijke zenderaandeel van 30% in de kerndoelgroep boodschappers 20 – 49 jaar vertoont slechts een kleine daling ten opzichte van 2005 (31,3%). “De cijfers hebben al onze verwachtingen overstegen en ik kan niet anders dan enorm verheugd zijn over het resultaat“, aldus RTL-baas Fons van Westerloo. “We hebben onze sterke positie op de televisiemarkt gehandhaafd en dankzij de positieve cijfers hebben we een stevige basis voor verdere investeringen in de digitale ontwikkeling van RTL Nederland en uitbreiding van onze diversificatie activiteiten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen