SBS 6: ‘Wij zijn de winnaar van de ijsdansoorlog’

De ijsdansshows Dancing on Ice van RTL 4 en Sterren dansen op het IJs van SBS 6 worden massaal bekeken. Sterren Dansen op het IJs deed het vrijdag met 1,9 miljoen kijkers beter dan Dancing on Ice, dat een dag later 1,7 miljoen kijkers scoorde. “Wij zijn de winnaar van de ijsdansoorlog“, aldus een woordvoeder van SBS 6 in het AD. “Belangrijk is geweest dat we als eerste van start zijn gegaan. Maar onze show is ook gezelliger en losser. Bij RTL is het competitiever, afstandelijker en koeler.

Volgens RTL is de oorlog nog niet verloren. “Onze show scoorde met 1,7 miljoen kijkers net zo hoog als de eerste van SBS6. Ook bij ons gaat het aantal kijkers nog groeien. Kijkers kunnen nu pas vergelijken.” RTL 4 verplaatst de uitzending van Dancing on Ice volgende week zaterdag van 20.00 uur naar 22.30 uur, omdat Oranje op Talpa zijn eerste EK- kwalificatieduel afwerkt.

Met programma’s als Dancing on Ice wil RTL 4 zich in het nieuwe televisieseizoen nog meer profileren als amusementszender. “Hoe meer zenders erbij komen, hoe belangrijker het uiterlijk en de uitstraling van je eigen zenders zijn“, vertelde RTL-programmadirecteur Bart in ’t Hout onlangs in Spits. “Kijkers horen te weten wat ze op welke zender mogen verwachten. Bij ons is dat duidelijk. RTL 4 is d amusementszender. Niemand van de concurrentie kan daarbij in de buurt komen. We hebben een onverslaanbare vooravond en ook in het weekend zitten we geramd. Het hele seizoen plaatsen we groot amusement op zaterdag: Dancing on Ice, X Factor en Dancing with the Stars. (..) Mijn grote ideaal is om van RTL 4 ng meer een amusementszender te maken. Met het aantrekken van Wendy van Dijk en Robert ten Brink hebben we natuurlijk al een grote slag geslagen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen