Renate Verbaan van TMF naar RTL 5

Renate Verbaan stapt over van TMF naar RTL 5. Dit najaar presenteert zij de Nederlandse versie van het Amerikaanse realityprogramma Beauty & De Nerd, waarin negen naeve, mooie dames worden gekoppeld aan negen slimme nerds. Renate geeft de stelletjes in deze reeks allerlei opdrachten, waarbij de ene keer een goed stel hersens is vereist en het de andere keer puur om het uiterlijk draait. Verder gaat Renate komende winter, naast de vier andere RTL-reisleiders Floortje Dessing, Chris Zegers, Daphne Bunskoek en Roeland Fernhout, op reis voor RTL Travel’s Hotlist. Vanaf zondag 5 november is deze nieuwe opzet van RTL Travel te zien bij de commercile zender.

Renate is een van de grootste vrouwelijke TV-talenten van dit moment“, aldus Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 5, over de nieuwe aanwinst van de zender. “Ze is jong, eigenzinnig, ambitieus, brutaal en heeft een geweldige uitstraling. Kortom, ze past bij RTL 5. We verheugen ons zeer op haar komst.

Renate Verbaan was 2,5 jaar werkzaam voor TMF. Renate werd gelanceerd tijdens de TMF Awards in 2004 en heeft als VJ niet stil gezeten. Zo presenteerde ze samen met Miljuschka Witzenhausen negen maanden lang, vijf dagen per week Reaction live vanuit de TMF-studio. Daarnaast reisde ze voor Travel Facts de hele wereld rond en interviewde ze bekende namen zoals Justin Timberlake, 50 Cent en Alicia Keys. Renate is nog tot 15 oktober te zien bij TMF. “Wij wensen Renate heel veel succes bij RTL 5“, vertelt Niels Baas van TMF. “Ze kwam onervaren bij ons binnen en heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt door alle kansen te grijpen die ze aangeboden kreeg bij TMF. Deze ervaring, haar talent, enorme drive en professionaliteit hebben haar gemaakt tot de goede presentatrice die ze nu is.

TMF staat bekend als kweekvijver voor tv-talenten. Andere ex-VJs als Bridget Maasland (BNN, Talpa), Daphne Bunskoek (NCRV, RTL), Sylvana Simons (RTL), Isabelle Brinkman (SBS6, 3FM, KX-Radio) en Tooske Ragas-Breugem (RTL, AVRO) gingen Renate voor. “Na 2,5 jaar in de spreekwoordelijke TMF-kweekvijver te hebben rondgezwommen, begin ik langzaamaan pootjes te krijgen en maak ik de sprong naar RTL 5“, vertelt Renate. “Ik krijg bij RTL 5 de kans om programma’s te presenteren voor een doelgroep waar ik me mee verbonden voel en begin dan ook met groot enthousiasme en plezier aan mijn nieuwe uitdaging.

De jonge presentatrice vervolgt: “Weggaan bij TMF voelt als ‘het uitmaken met je eerste grote liefde’. Maar terugdenken aan je eerste echte vriendje doe je altijd met heel veel liefde en plezier. In mijn 2,5 jaar bij TMF heb ik ontzettend veel bijzondere dingen mogen doen zoals het presenteren van de TMF Awards en het dagelijks live-programma Reaction. Wat toch wel echt een beetje m’n kindje is geworden. Ik ben van plan om met dezelfde brutaliteit, pit en humor aan mijn nieuwe programma’s bij RTL 5 te beginnen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen