1,9 miljoen kijkers voor Goede tijden, slechte tijden


De kijkcijfers van maandag 28 augustus 2006 (SKO)

Goede tijden, slechte tijden (RTL4, 20:02) – De jarenlange bijdrage van Erik de Vogel aan Goede tijden, slechte tijden is voorbij. Ludo Sanders, zijn personage in de serie, bleek gisteren in een nieuwe aflevering van de soapserie niet meer te redden. De crematie van Ludo Sanders vindt aanstaande vrijdag, 1 september, plaats. Voor deze tv-crematie zijn de opnames al voor de zomer gemaakt, in Crematorium Bouwens in Uithoorn.

De opnames waren buitengewoon gezellig“, vertelt Clemens Bouwens van het crematorium op de website Uitvaartmedia.com. “Het zijn leuke mensen, jong en enthousiast. Ik heb alleen maar lof voor de GTST-crew.” Voor de opnames van de crematie van Ludo Sanders was het crematorium de hele middag gereserveerd. “We hadden s ochtends nog een uitvaart. Die was iets uitgelopen. Toen deze mensen vertrokken, kwam net de cast van GTST binnen. Het verdriet van de kleinkinderen over de uitvaart van hun grootvader s ochtends sloeg snel om toen ze de GTST-sterren zagen en handtekeningen konden vragen.” Goede tijden, slechte tijden werd gisteren door 1.946.000 kijkers (madl: 32.2%) bekeken. Recht tegenover ‘Goede tijden’ werd de tweede aflevering van de nieuwe Talpa-quiz Deal or no Deal met Beau van Erven Dorens door 279.000 kijkers (madl: 4.7%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Al in de eerste aflevering uit het nieuwe seizoen van RTL Boulevard heeft de scherpe tong van presentator Albert Verlinde van zich laten horen. In de uitzending noemde Verlinde presentatrice Mariska Hulscher een ‘hoer’. Hulscher gaf onlangs na twee maanden huwelijk aan te willen scheiden van Ary Schouwenaar, de regisseur van RTL Boulevard. “Ik heb de hele zomer op de bank gezeten en toen dacht ik: als ik nou terug ben en ik kan wat zeggen, is dat het eerst wat ik zeg“, verklaarde Verlinde. “Het publiek voelt dat een beetje zo. Je hele bruiloft verkopen aan de Jackie, deals sluiten links en rechts en dan na twee maanden scheiden.” In haar column in het tijdschrift Jackie geeft Hulscher een klein beetje uitleg over de flitsscheiding van haar man Ary. Over de reden van de scheiding blijft Hulscher schimmig. “Ik snap heel goed dat mensen dingen willen weten, breeduit praten over hoe verliefd je bent, vereist ook de uitleg achteraf. Maar in overleg met Ary hebben we besloten dat wat tussen ons was, tussen ons blijft“, staat in het tijdschrift. Een gerucht was dat een abortus de oorzaak van de scheiding was. “Niets, maar dan ook niets van wat ik de afgelopen tijd heb mogen lezen kwam ook maar in de buurt van de waarheid, maar daar maalt de onderkant van schrijvend Nederland niet om. (..) De persfrustraten, die hun maandelijkse loonstrook te danken hebben aan speculaties, verzinnen erop los. Wij weten dat we later kunnen lachen om hun simpliciteit.” RTL Boulevard werd door 995.000 kijkers (madl: 21.9%) bekeken.

Cor achter de dijken (MAX, Ned2, 19:32) – Omroep MAX zendt sinds gisteren het programma Cor achter de dijken uit, waarin pianist Cor Bakker met een vleugel in zijn boortje door de provincie vaart. Op zijn boot ontvangt Bakker bekende en onbekende talenten. Ze maken samen muziek en bekijken de mooiste plekken langs het water. De vleugel heeft het tijdens de opnamen zwaar te verduren gehad, door storm en regen. Door opspattend water begonnen de snaren na twintig van de dertig draaidagen te roesten. “Daar zijn ze niet blij mee bij Yamaha“, vertelt Bakker bij de GPD. Bij die firma zijn ze bereid om een vleugel beschikbaar te stellen voor een televisieprogramma in ruil voor een vermelding op de aftiteling, maar dat het 350 kilo wegende instrument in een sloep zou worden getakeld, hadden ze daar niet voorzien. Ook als de zon schijnt houdt Bakker de klep van de vleugel liever gesloten. “Op de klep kun je dan een ei bakken, maar de snaren blijven tenminste op stemming.” Zodra de snaren in het volle zonlicht komen zet het metaal uit. “En keer moesten we zelfs halverwege de pianostemmer laten komen.” En van de gasten die Bakker op zijn sloep ontvangt is presentator Paul de Leeuw. “Ja, die staat bij mij in het krijt. Die mag wel een keer wat terugdoen.” Cor achter de dijken werd door 289.000 kijkers (madl: 5.2%). Bij Nederland 3 ging gisterenavond een nieuw seizoen van ONM van start met een dubbele aflevering. Deze afleveringen werden tussen 19.00 en 20.00 uur door 426.000 kijkers (madl: 8.9%) en 649.000 kijkers (madl: 12.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen