Reinout Oerlemans: ‘Ruzie met RTL gaat wel weer over’

Reinout Oerlemans, directeur van tv-producent Eyeworks, verwacht dat de ruzie tussen RTL Nederland en zijn productiebedrijf wel weer over gaat. “Maar ik had het liever anders gezien“, aldus Oerlemans in RTL Boulevard. RTL-directeur Fons van Westerloo voelt zich belazerd door Eyeworks, dat het SBS-programma Sterren dansen op het IJs produceert. Volgens hem maakte RTL als eerst bekend met een ijsshow te komen.

RTL zal voorlopig geen programma’s meer van Eyeworks afnemen. “Het is natuurlijk een beetje een jungle geworden“, vertelt Van Westerloo in de showrubriek. “We hebben echt als eerste groot aangekondigd dat wij het ijsdansen gaan doen. Wij hebben Dancing with the Stars natuurlijk tot een groot succes gemaakt met RTL 4 en als de producent die ook voor je werkt het idee steelt, dat vind ik niet prettig. (..) Als ze zich echt zo tegen een eigen klant richten, dan kan dat niet zonder consequenties blijven. Ze hoeven niet met ons te werken en wij niet met hen.

Reinout Oerlemans is niet blij met het conflict. Oerlemans: “RTL is een belangrijke klant. (..) Ik ben eigenlijk alleen blij dat we zo een groot succes hebben met SBS 6. En voor de rest: zo gaan die dingen.

Volgens entertainmentdeskundige Albert Verlinde is het niet de eerste keer dat SBS 6 een programmaformule overneemt van de concurrent. “SBS heeft in de afgelopen jaren altijd wel over het hekje gekeken wat RTL deed, maar altijd een beetje gewacht met het na te doen“, vertelt Verlinde. “En nu dacht SBS: ‘Flikker op met dat RTL, we gaan erv

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen