Dramaserie ‘Over there’ bij RTL 7

De dramaserie Over There, de eerste scripted televisieserie die gesitueerd is in de nog immer actuele oorlog in Irak, is vanaf zaterdag 9 september te zien bij RTL 7. De serie, die wekelijks tussen 22.00 en 23.00 uur zal worden uitgezonden, draait om een eenheid van de derde infanterie van het Amerikaanse leger tijdens hun eerste tour of duty in Irak. Maar ook de familieleden aan het thuisfront spelen een rol. Over There geeft geen opinie over het conflict in Irak, maar laat zien hoe het is om ‘in het veld’ te dienen. De titel is gebaseerd op een soldatenlied ‘Over There’ uit 1917.

In de eerste aflevering arriveren de hoofdrolspelers in Irak. De jonge soldaten die onder sergeant Scream vallen raken al snel verwikkeld in een bloedig vuurgevecht. De eenheid komt ongedeerd uit de strijd, maar Scream en Mad Cow zijn het zeer oneens over de interpretatie van de orders. Een onzorgvuldige actie van Bo brengt Dim’s leven in gevaar en dat levert hem een fikse uitbrander op. Als de soldaten hierna wat stoom willen afblazen, rijdt hun truck op weg naar een caf op een landmijn waardoor Dim zijn onderbeen verliest. Thuis in Amerika gaat Dim’s vrouw ook nog eens vreemd.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen