‘Pauw & Witteman minstens drie jaar op de buis’

De nieuwe talkshow Pauw en Witteman zal tenminste drie jaar te zien zijn bij de VARA op Nederland 1. Dat zegt Paul Witteman, één van de naamgevers aan de talkshow die begin september van start gaat. Tien jaar Pauw & Witteman is het maximum voor de presentator. “Daarna ga ik het rustiger aan doen“, aldus Witteman bij Publieke Omroep.

Pauw en Witteman springen in het gat dat door Frits Barend en Henk van Dorp is achtergelaten. “We nemen wel een deel van hun erfenis over”, vertelt Paul Witteman. Omdat Barend en Van Dorp ermee stopten, ontstond er ruimte voor een dagelijkse talkshow waarin de dag wordt doorgenomen met interessante gasten. Maar dat betekent niet dat ons programma erop gaat lijken,zelfs al zouden we dat willen. Omdat wij totaal andere mensen zijn .” Jeroen Pauw: “Frits en Henk komen vanuit de sport en hebben van daar uit, samen met Jan Mulder, iets fantastisch neergezet. Wij komen voort uit Nova, en hebben dus meer met nieuws en politiek.

Het duo zal vijf dagen per week te zien zijn rond 23.00 uur op Nederland 1. Volgens Witteman is dat best hard werken. “Je belt ‘s ochtends met je redactie over welke gasten je die avond in het programma wilt zien. En daar ben je dan de hele dag in je kop mee bezig. En in het weekend moet je natuurlijk voor het programma ook boeken lezen en voorstellingen en films zien. Maar dat wil niet zeggen dat je geen tijd hebt om te hardlopen door de duinen, of om op eenboot te varen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen