1,9 miljoen kijkers voor Sterren dansen op het IJs


De kijkcijfers van vrijdag 25 augustus 2006 (SKO)

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 20:30) – De tweede grote liveshow van Sterren dansen op het IJs werd gisteren door 1.921.000 kijkers (madl: 30.7%) bekeken bij SBS 6. De eerste aflevering van de ijsshow trok vorige week 1.755.000 kijkers. Deelneemster Ellemieke Vermolen maakte in de uitzending een flinke val op het ijs. De presentatrice ging meteen weer verder met haar act maar na afloop, op de bank bij presentator Gerard Joling, kon Ellemieke het niet droog houden.

Joling probeerde haar wat op te beuren, waarna de jury haar oordeel over haar act gaf. Ellemieke kreeg van de jury twee vijven en twee zessen. Ellemieke kreeg echter steun van het publiek en mag nu volgende week terugkomen. De zwangere Leontien Zijlaard-van Moorsel en visagist Mari van de Ven krijgen vanavond in de Uitslag-show een herkansing. Een van de twee zal de schaatsvloer moeten verlaten. Op de site van de kunstschaatsshow staat dat Leontien als sportvrouw alleen maar meedoet om te winnen. Nu ze zwanger is, staat ze daar niet meer helemaal achter: “Dat is intussen achterhaald. Mijn nieuwe streven is: niet vallen. Normaal gesproken had ik het goede nieuws nu ook nog niet verteld. Maar anders hadden de kijkers zich misschien afgevraagd ‘Leontien, waarom doe je niets spectaculairs?’

Uitmarkt 2006 – De opening (NPS/VARA/VPRO, Ned3, 20:30) – Na een aantal jaren waarbij de Uitmarkt het met weinig tv-aandacht moest doen, besteedt de publieke omroep dit jaar juist veel aandacht aan het cultuurevenement in Amsterdam. Elke avond, verspreid over Nederland 2 en 3, wordt het beste vertoond dat er aan dans, muziek en theater komend jaar is te zien. De grote opening van de 29e Uitmarkt werd gisteren anderhalf uur lang rechtstreeks uitgezonden vanaf de Dam in Amsterdam. De uitzending ‘Uitmarkt 2006 – De opening’ werd op Nederland 3 door 203.000 kijkers (madl: 3.3%) bekeken. Vanavond en zondag is er nog een uitzending van een uur. De kijker krijgt dan beelden van dichtbij van de artiesten op de verschillende podia te zien. Marc Nelissen van NTVF producties, het bedrijf dat de uitzendingen vanuit Amsterdam verzorgt, is verantwoordelijk voor de toename van de uitzendtijd voor de Uitmarkt. Hij vertelt bij de GPD: “Live-muziek is iets wat je op de hele publieke omroep niet ziet. En dat terwijl een van de belangrijkste taken van de publieke omroepen is om hoogstaand culturele programma’s te maken.” Volgens Nelissen is er bij de omroepen een omslag geweest in de wijze waarop ze naar de Uitmarkt kijken. Na het bekend worden van de plannen voor de opheffing van de NPS, zouden de omroeporganisaties zich opnieuw zijn gaan afvragen welke maatschappelijke taak voor hen is weggelegd. Op zaterdagavond zal Avro’s Musical Sing A Long te zien zijn op Nederland 2, waarin sterren nummers uit hun musicals laten horen. De uitzending van zondag is gewijd aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Half acht nieuws (RTL4, 19:29) – RTL Nieuws zendt vanaf maandag 28 augustus tot aan de verkiezingen eind november in het half acht-bulletin wekelijks een peiling van de zetelverdeling in de tweede kamer uit. Deze politieke peiling, De Stemming geheten, wordt samengesteld op basis van gegevens van TNS-NIPO, het grootste onderzoeksburo van Nederland. De peiling wordt wekelijks op maandag uitgezonden, aan het begin van de politieke week. TNS-NIPO peilt gedurende het weekeinde en op de maandagochtend zodat de meest actuele stemming kan worden weergegeven. RTL Nieuws besteedt in

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen