NET 5 met nieuwe reeks Trauma NL

NET 5 zendt vanaf 7 september tien nieuwe afleveringen van Trauma NL uit, waarin de trauma-afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen centraal staan. Het programma vertelt de verhalen van artsen en verpleegkundigen op de Spoedopvang, de ambulancedienst- en en het Mobiel Medisch Team, dat met de traumahelikopter uitrukt.

De Centrale Spoedopvang telt twee traumakamers. Hier worden slachtoffers van grotere ongevallen opgevangen door een traumateam van artsen en verpleegkundigen. De ambulanceteams worden overal voor ingeschakeld: van fietsongevallen tot ernstige pijn op de borst. De programmamakers vliegen mee met de Lifeliner 4, de traumahelikopter, om het werk van het Mobiel Medisch Team (MMT) in beeld te brengen. De traumahelikopter wordt ingezet bij zware gevallen. In de nieuwe serie is bijvoorbeeld te zien dat het MMT zich haast naar een schilder die van het dak is gevallen. Ook wordt het team opgeroepen voor een meisje dat een trap van haar paard heeft gekregen en de traumahelikopter wordt ingezet om bij een man te komen die een blok beton van 3,5 ton op zijn benen en bekken heeft gekregen.

Trauma NL is vanaf donderdag 7 september rond 22.55 uur te zien bij NET 5. Op diezelfde dag start de AVRO rond 19.30 uur op Nederland 1 met het programma Hospitaal, een tiendelige serie waarin pati

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen