NET 5 met nieuwe reeks Trauma NL

NET 5 zendt vanaf 7 september tien nieuwe afleveringen van Trauma NL uit, waarin de trauma-afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen centraal staan. Het programma vertelt de verhalen van artsen en verpleegkundigen op de Spoedopvang, de ambulancedienst- en en het Mobiel Medisch Team, dat met de traumahelikopter uitrukt.

De Centrale Spoedopvang telt twee traumakamers. Hier worden slachtoffers van grotere ongevallen opgevangen door een traumateam van artsen en verpleegkundigen. De ambulanceteams worden overal voor ingeschakeld: van fietsongevallen tot ernstige pijn op de borst. De programmamakers vliegen mee met de Lifeliner 4, de traumahelikopter, om het werk van het Mobiel Medisch Team (MMT) in beeld te brengen. De traumahelikopter wordt ingezet bij zware gevallen. In de nieuwe serie is bijvoorbeeld te zien dat het MMT zich haast naar een schilder die van het dak is gevallen. Ook wordt het team opgeroepen voor een meisje dat een trap van haar paard heeft gekregen en de traumahelikopter wordt ingezet om bij een man te komen die een blok beton van 3,5 ton op zijn benen en bekken heeft gekregen.

Trauma NL is vanaf donderdag 7 september rond 22.55 uur te zien bij NET 5. Op diezelfde dag start de AVRO rond 19.30 uur op Nederland 1 met het programma Hospitaal, een tiendelige serie waarin patinten en medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda de hoofdrol spelen. In Hospitaal krijgt de kijker een beeld van wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt: de mensen die er werken, de patinten en de mensen die het ziekenhuis bezoeken. De beelden zijn vorig jaar geschoten.

SBS 6 zendt vanaf maandag 11 september dagelijks om 18.30 uur de ziekenhuisserie Medisch Centrum uit, waarin een groep behandelaars, zoals een plastisch chirurg, cardioloog en twee verpleegkundigen spoedeisende hulp, wordt gefilmd tijdens hun uiteenlopende dagelijkse werkzaamheden. Doordat Medisch Centrum vijf dagen per week te zien zal zijn, geeft het programma volgens SBS 6 een uniek kijkje achter de schermen bij het grootste universitair medisch centrum van Nederland: Erasmus MC.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen