‘Marathonschaatsen past bij SBS 6’

Het marathonschaatsen past goed bij SBS 6. Dat zegt programma- directeur Eric van Stade van SBS. “Schaatsen en dan met name marathonschaatsen is een typisch Nederlandse sport die dus uitstekend past bij dé Hollandse tv-zender SBS 6“, aldus Van Stade. De komende drie seizoenen doet de zender wekelijks rechtstreeks verslag van een serie wedstrijden om het Open Nederlands Kam- pioenschap Marathonschaatsen.

Het marathonschaatsen krijgt aanmerkelijk meer aandacht op televisie. De schaatsbond KNSB heeft hierover afspraken gemaakt met SBS 6 en de NOS. De NOS zendt de samenvattingen van het Kampioenschap Marathonschaatsen uit en verzorgt de wedstrijdregistratie voor SBS 6. In totaal gaat het om circa zestien uur live televisie per seizoen. Dit najaar begint de competitie op zaterdag 7 oktober. De rechtstreekse uitzendingen zijn tussen 18.00 en 19.00 uur te zien bij SBS 6.

SBS 6 is ervan overtuigd met het marathonschaatsen een groot publiek aan te kunnen spreken. “Met het rechtstreeks uitzenden van marathonschaatsen hopen wij deze sport nog populairder te maken bij een breed publiek“, zegt Van Stade (foto: links).

De KNSB is blij dat het marathonschaatsen meer in de schijnwerpers komt te staan. “Dat is volkomen terecht“, constateert Jacob Reitsma (foto: rechts), voorzitter van de schaatsbond. “Marathonschaatsen is een prachtsport die veel vraagt van de deelnemers en met de gekozen wedstrijdformule is het extra spannend voor het publiek. Het zorgt voor meer bekendheid en profilering van de marathonsport en draagt ook bij aan het positioneren van Nederland Schaatsland.

De eerste twaalf wedstrijden staan in het laatste kwartaal van dit najaar op het programma. De laatste vier volgen in februari 2007 met de finale op zaterdag 3 maart.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen