Italiaans dorp kiest nieuwe buren in Eyeworks-format

Producent Eyeworks heeft het nieuwe format La Vita e Bella ontwikkeld, waarbij koppels kans maken om een ‘Bed & Breakfast’ in Italië te winnen. Het productie- bedrijf van Reinout Oerlemans zegt hiermee in te spelen op de behoefte naar verhalen van men- sen die hun leven in een nieuwe omgeving gaan opbouwen. De stellen zullen tijdens hun verblijf in een Italiaans dorp getest worden op verschillende onderdelen.

Zo zijn zaken als kennis van de taal, gastvrijheid, het inrichten en opknappen van de woning en hun kookkunsten noodzakelijk voor het op een succesvolle wijze runnen van een ‘B&B’. De uitslag van deze testen zal meegenomen worden in het eindresultaat, maar uiteindelijk bepalen de inwoners van het dorp in grote mate welk stel de eigenaar zal worden van het Bed & Breakfast.

Producent Skyhigh TV kondigde eerder vandaag al het format Vaarwel Holland, Viva Italia aan, waarin zeven stellen strijden om een hotel in Toscane. De kijker beslist uiteindelijk welk koppel de eigenaar wordt van het hotel. “Het format van Skyhigh TV lijkt op het onze, maar verschilt ook op wezenlijke punten“, vertelt Sander Emmering van Eyeworks. “Bij ons hebben de bewoners van het dorp een zeer belangrijke rol en zal het cultuurverschil dus ook meer benadrukt worden. Een element dat bijvoorbeeld in het format ‘Groeten uit de Rimboe’ ook zeer goed gewerkt heeft.

Voor zowel ‘La Vita e Bella’ van Eyeworks als ‘Vaarwel Holland, Viva Italia’ van Skyhigh TV is nog geen zender gevonden. Eyeworks bespreekt haar format binnenkort met een Nederlandse zender. Volgens een woordvoerder van Skyhigh TV zal de komende weken duidelijk worden welke omroep Vaarwel Holland, Viva Italia zal gaan uitzenden.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen