Zomergasten van start bij de VPRO

Joris Luyendijk presenteert vanaf vanavond (30 juli) zes afleveringen van de negentiende VPRO-televisiereeks Zomergasten, rond 20.30 uur op Nederland 3. De eerste gast van Luyendijk is PvdA-politica Jeltje van Nieuwenhoven. “Zomergasten is een uniek programma: drie uur lang praten met een bekende landgenoot, dat heb je nergens ter wereld“, vertelt Luyendijk bij TVgidsOnline. “Toen ik werd gevraagd, was ik totaal verbaasd want ik heb geen ervaring op dit gebied. Dat vonden ze bij de VPRO juist leuk, dus waarom niet? Je krijgt alleen maar spijt van de dingen die je niet gedaan hebt.

Luyendijk is druk bezig met de voorbereidingen op de uitzendingen. “Ik bekijk alle fragmenten die langskomen en wordt uitgebreid genformeerd door de redactie, die lange voorgesprekken voert met de gasten. Dat doe ik zelf niet, anders wordt het programma een herhaling van zetten. Ik loop inderdaad wel het risico dat het niet blijkt te klikken tijdens de uitzending. En dan? Dan wordt het heel erg. Punt. Als kijker kun je nog weg zappen, maar als presentator of gast kan dat dus niet. Of ik een noodplan heb? Hmm, misschien dat er dan een grote fles wijn wordt opengetrokken. Of een dikke joint gedraaid. Dat lijkt me gaaf, om een hele dikke joint tijdens de uitzending te draaien, hoewel ik betwijfel of dat mag van de VPRO. Mocht het toch gebeuren, dan weten jullie in ieder geval hoe laat het is.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen