Laatste aflevering Top of the Pops

De laatste Top of the Pops op de Britse televisie wordt vanavond om 20.00 uur uitgezonden door BBC 2. De BBC stopt met de langstlopende muziekshow vanwege de concurrentie met de 24-uurs popzenders en het internet. “De tijd is gekomen om de show vaarwel te zeggen“, aldus Mark Cooper van BBC in het NRC Handelsblad. In de jaren zeventig trok Top of the Pops geregeld vijftien miljoen kijkers. Sindsdien nam de belangstelling alleen nog maar af.

Twee jaar geleden werd de show dan ook weggehaald bij de grote publiekszender BBC1 en overgeplaatst naar BBC2 waar men de minderheden bedient. Ook daar bleven de kijkcijfers zakken. De laatste maanden dreigde de score zelfs onder het miljoen te belanden. Hoewel de BBC stopt met het programma, blijft het programma voortbestaan. Ongeveer tien landen hebben een licentie gekocht voor hun eigen Top of the Pops, die gevuld wordt met lokale hits en de opnamen van de BBC.

BBC Worldwide, de internationale verkooporganisatie van de BBC, gaat voorlopig door met het maken van losse opnamen voor de buitenlandse versies van Top of the Pops. De artiesten krijgen dan de garantie dat ze in allerlei andere landen te zien zullen zijn“, aldus Wendy Riksen van CTM, het tv-bedrijf dat de show voor BNN produceert. Maar of dat vooruitzicht voor hen aantrekkelijk genoeg zal zijn om nog in de studio te komen optreden, weet Riksen niet. “Dat moeten we afwachten.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen