509.000 kijkers voor Zomergasten


De kijkcijfers van zondag 30 juli 2006 (SKO)

Zomergasten (VPRO, Ned3, 20:34) – De eerste aflevering uit het negentiende seizoen Zomergasten werd gisteren tussen 20.30 en 23.30 uur door 509.000 kijkers (madl: 9.5%) bekeken. De eerste gast van het avondvullende interviewprogramma met journalist Joris Luyendijk was politica Jeltje van Nieuwenhoven. In totaal is Joris zo’n drie maanden met Zomergasten bezig. Om zich voor te bereiden, zit hij al weken tussen de knipselmappen en favoriete fragmenten van gasten Jeltje van Nieuwenhoven, Joep van Lieshout, Leon de Winter, Halina Reijn, Ad Verbrugge en Henkjan Smits.

Nee, ik verheug me niet het meest op Leon de Winter“, vertelt Luyendijk in het AD. “Ik vind dat juist de moeilijkste gast. Ik weet zoveel van dat gebied, dat ik bang ben dat kijkers het niet meer kunnen volgen. Terwijl je juist de vragen moet stellen die zij ook hebben. Van Lieshout is makkelijker, want van beeldende kunst weet ik net zoveel als de doorsnee kijker.” Voor zijn studie antropologie zat Luyendijk een jaar in Caro en schreef het boek Een goede man slaat soms zijn vrouw. Op basis daarvan vroeg de Volkskrant hem als correspondent voor het Midden-Oosten. Later volgden onder meer NRC Handelsblad en het NOS Journaal. “Het is me overkomen, ik heb dat nooit bewust gewild. Vanaf het moment dat ik terugkwam in Nederland in 2003 had ik bijna wekelijks in actualiteitenrubrieken kunnen zitten. Er was zoveel nieuws en experts voor het Midden-Oosten zijn er nauwelijks. Maar daar had ik echt geen behoefte aan.

Zomercarnaval 2006 (NPS, Ned3, 19:01) – Nederland 3 bracht eerder op de avond een verslag van het zomercarnaval in Rotterdam. Het Zomercarnaval, dat op zaterdag 29 juli werd gehouden, werd 22 jaar geleden opgezet door een groep Antilliaanse carnavalsvierders. De drumwedstrijd was een opwarmer voor de parade met praalwagens die vandaag door de Rotterdamse binnenstad trekt. Ruim 900.000 mensen – evenveel als vorig jaar – hebben het Zomercarnaval in Rotterdam bezocht. Volgens de organisatie was het gezelliger dan ooit, mede dankzij het weer. “De weergoden hebben er letterlijk een tropisch feestje van gemaakt“, aldus een woordvoerster van de organisatie bij het ANP. “Het warme weer heeft mensen er niet van weerhouden om naar de stad te komen.” De politie nam tijdens preventieve fouilleeracties twee vuurwapens en enkele messen in beslag. Agenten verrichtten in totaal 38 aanhoudingen, onder meer voor mishandeling, wildplassen en ruziemaken. Volgens de woordvoerster van de politie viel het aantal incidenten mee, gezien het grote aantal mensen in het centrum van de Maasstad. Het verslag van het Zomercarnaval trok 444.000 kijkers (madl: 9.9%).

1 miljoen wat? (Talpa, 22:02) – Talpa zond gisteren alweer de derde aflevering van de nieuwe Postcode Loterij-quiz 1 miljoen wat? uit. De kijkcijfers van het programma stijgen nog steeds. Na de 298.000 kijkers van de eerste aflevering en de 360.000 kijkers van vorige week, werd het programma met Winston Gerschtanowitz gisteren door 500.000 kijkers (madl: 9.1%) bekeken. “Een spelshow presenteren is helemaal leuk“, vertelde Gerschtanowitz onlangs in TROS Kompas. “De Postcode Loterij heeft inmiddels al een aantal programma’s gemaakt en allemaal zijn ze succesvol en spannend om naar te kijken. Ook 1 Miljoen Wat? is weer erg goed. Het is echt megaspannend en daarbij ziet het er ook nog eens fantastisch uit. De kandidaten beginnen met een rad met daarop 21 vakjes met 1 miljoen euro. Maar hoe meer hulpopties ze gebruiken, hoe meer vreemde valuta’s daarbij komen en hoe meer vakjes met die felbegeerde euro’s eraf gaan. Als ze alle 18 vragen beantwoord hebben, wordt er aan het rad gedraaid en dan bepaalt het lot met hoeveel geld je uiteindelijk naar huis gaat. Het leuke van dit programma is, dat je niet n kandidaat hebt, maar een team van bijvoorbeeld drie collega’s of drie vrienden. Je moet elkaar goed kennen en op elkaar ingespeeld zijn, want als je een vraag doorspeelt, moet je natuurlijk wel weten naar wie. Diegene moet die vraag wel goed beantwoorden, want n vraag fout en je kunt naar huis.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen