Koppensnellers over andere boeg

Jack Spijkerman gooit zijn Talpa-programma Koppensnellers deels over een andere boeg. Dat meldde hij maandag tijdens de najaarspresentatie van Talpa in Hilversum aan het ANP. De bekende bar met cabaretiers aan het eind van de uitzending, krijgt in het nieuwe tv-seizoen geen vervolg. “We gaan elke week een andere setting kiezen voor de cabaretiers.”

Spijkerman: “Als we deze week uitzending zouden hebben, zou het decor de caravan van de pedofielenpartij kunnen zijn.” Het spelletje ‘De kop van Jut’ blijft wel gehandhaafd, maar de opvallende tv-fragmenten aan het begin van de show laat hij vallen. Dit omdat andere tv-makers dat trucje van hem hebben overgenomen.

Ook verdwijnt de wekelijkse parodie op een lied. “Ik denk wel dat we wat aan muziek blijven doen, maar dan moet je meer denken aan een videoclip, zoals BZN in Baghdad.” Doel van de hele operatie is om het programma een satirischer uitstraling te geven. De vaste zaterdagavond wordt daarom aanvankelijk ingeruild voor de zondag. Na vier uitzendingen krijgt Spijkerman een vaste plek op de vrijdagavond. Op de zaterdagavond verloor Spijkerman bij Talpa miljoenen kijkers. “Talpa en De Mol hebben mij altijd gesteund, al was het niet mijn beste jaar.

Het programma Caf

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen