SBS 6 voor het eerst met wielrennen

Geplaatst op ma 29 mei 2006 om 15:19De afbeelding “http://www.t-mobile-team.com/cms/tmoteam/property=blobBinary/id=16124.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.De wielerklassieker Veenendaal – Veenendaal is woensdag 7 juni live te zien bij SBS 6. Hiermee is voor het eerst in de geschiedenis van de zender wielrennen te zien. SBS 6 oriënteert zich momenteel ook op andere sporten dan voetbal, darts en autosport. Het uitzenden van de wielerklassieker is hier een voorbeeld van. Vanaf september brengt SBS ook paardenraces.

Van 15.30 tot 17.00 uur doet SBS 6 op 7 juni met vier cameramotoren en twee helikopters live verslag van deze profkoers. Ex-wielrenner Jeroen Blijlevens en oud-wereldkampioen bij de amateurs Danny Nelissen verzorgen het commentaar tijdens de wedstrijd.


15 Reacties op “SBS 6 voor het eerst met wielrennen”


 1. Jorzz

  Zou dit gaan scoren? Wielrennen? :S

 2. Patrick

  Sinds wanneer is Veenendaal – Veenendaal een wielerklassieker? (De enige wielerklassieker in Nederland is toch de Amstel Gold Race?)

 3. Peter

  Dit gaat zeker niet hoog scoren.
  Het zal zo’n 250.000 tot 325.000 kijkers trekken.
  SBS brengt het heel leuk, maar dit is gewoon een kermiswedstrijd en echt geen klassieker. De wielrennes doen alleen maar met deze wedstrijden mee voor het geld (en ik geef ze geen ongelijk)

 4. René

  @Peter

  Geld in de wielersport is net als doping een klassieker. Misschien bedoelen ze dat wel. En in die zin hebben ze dan ook gelijk.

 5. Simon

  Zendt NOS dit niet live uit, of een samenvatting…

 6. Talpatien

  Ach, heeft Van Cuilenborg ook weer wat te doen….

  SBS heeft Edward van Cuilenborg aangetrokken voor de sport. Die man zit daar veel geld te verdienen met het presenteren van Oranje (10 wedstrijden per jaar), de Eerste Divisie (weg per heden), de formule 1 (weg per volgend seizoen) en darts (nog wel beschikbaar). Dus mijn vraag is nu: wat doet die Van Cuilenborg daar nu bij SBS als ook nog de Formule 1 daar verdwijnt?

  Want om hem nu alleen te hebben voor Oranje en het dart is wel erg duur. Mijn voorspelling: Edward gaat per 1 september naar RTL voor de presentatie van Voetbal Insite, de Eredivisiewedstrijd op Vrijdagavond en alle autosportprogramma´s. Lijkt me een prima pakket voor hem (en dan ook nog wat Wimbledon….)

 7. Jordy de Mol

  Misschien hoopt SBS net als destijds bij de introductie van het darten op een ware hype…

 8. Wessel Networks

  Beter dit dan die belspelletjes toch? Mooie actie van SBS.

 9. M

  “Van 15.30 tot 17.00 uur doet SBS 6 op 7 juni met vier cameramotoren en twee helikopters live verslag van deze profkoers”

  en dan loopt het vast en zeker uit…zend SBS het dan ook helemaal uit?!

 10. Hans

  Zo proberen ze allemaal wat brood te stelen uit de bakkerij maar verder dan het oplikken van een verloren korreltje komen ze gelukkig niet. Sport op RTL en SBS is vreselijk om naar te kijken. Doe waar je goed in bent denk ik dan; breng een nieuw campingprogramma op de buis.

 11. mediaservice

  Misschien gaat het wel hoog scoren, je weet nooit, het is volgens mij de eerste keer dat Veenendaal-Veenendaal wordt uitgezonden(behalve op veenendaaltv dan!)

 12. Altere

  oh my god, komt die Arianne weer met zo’n dom belspelletje:

  Hoe veel trappers heeft een wielrennersfiets?
  A Geen
  B 1
  C 2

 13. Martijnjdd

  @Altere: LOL :D

 14. Simon

  Nu ze het meeste voetbal (amstel cup/eerste divisie) kwijt zijn en de Formule1 moeten ze toch wat…

 15. Erik

  Veenendaal-Veenendaal is wel zeker een klassieker. Kijk naar de historie. Hopelijk wordt het een succes en krijgen we in de toekomst meer wielrennen op tv.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.