RTL 4 met Design Inc. en Opening Soon

Geplaatst op ma 29 mei 2006 om 15:04

De afbeelding “http://www.fineliving.ca/images/tv/room_service_270.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.RTL 4 introduceert in juni twee nieuwe programma’s in de late avond-programmering. Design Inc. en Opening Soon vullen vanaf die maand samen met de herhalingen van 10 jaar jonger in 10 dagen, Debbie Travis Facelift en Over de toppers het half uur tussen 23.00 en 23.30 uur op werkdagen. Zowel Design Inc. als Opening Soon zijn van Canadese makelij.

Het team van het interieurprogramma Design Inc, dat vanaf maandag 12 juni wekelijks om 23:00 uur te zien is bij RTL 4, doet niet aan razendsnelle en creatieve metamorfoses van woonomgevingen. Het team, bestaande uit vijf professionals, besteden juist veel aandacht voor de wensen van de opdrachtgevers. Design Inc. wordt gepresenteerd door styliste Sarah Richardson (foto). Zij voert het team van professionals aan dat de huiskamers, slaapkamers, keukens, badkamers en buitenhuisjes van hun cliënten een ander aanzien geeft.

In het nieuwe Opening Soon, dat vanaf donderdag 8 juni wordt uitgezonden, worden mensen die een restaurant starten gevolgd door de camera. In iedere aflevering wordt een andere Canadese ondernemer gevolgd die de uitdaging aangaat en een nieuw restaurant wil openen in Canada. “De documentaireserie is in Canada één van de best bekeken series naast Jamie Olivers ‘The Naked Chef’ en werd bekroond met een Gemini, het Canadese equivalent voor een Emmy“, aldus een woordvoerster.
12 Reacties op “RTL 4 met Design Inc. en Opening Soon”


 1. Jorzz

  Eindelijk doet RTL wat aan de lateavond programmering

 2. René

  Lijken mij leuke programma’s hoewel de concepten al zijn uitgekauwd is het misschien wel een verfrissend om de Canadese versie te zien.

 3. Jordy ||

  Leuk :D Toch nog iets wat veel op Een Plek Onder De Zon lijkt.. Ik ben dol op die programma’s. Kan er niet een “2 jaar later..” versie er van komen?

 4. Chiel

  Die zijn er toch ook gewoon Jordy?
  Van EPODZ kijken ze in een nieuwe serie terug, een jaar (of twee) later. Maar de meeste programma’s zijn recent dus dat duurt nog even :)

 5. Jordy ||

  Van Rocco & Shawn, de laatste EPODZ, stond ook het etiket “2 jaar later..” op, maar je zag niets extra’s! Dat is bij meerdere series geweest. Alleen van Lee (de slakkenboerderij-man) zag je dat hij daarna een viskwekerij had overgenomen.
  Maar inderdaad, het zal nog wel even duren..

 6. Chiel

  QUOTE: Van Rocco & Shawn, de laatste EPODZ, stond ook het etiket “2 jaar later..� op, maar je zag niets extra’s! Dat is bij meerdere series geweest. Alleen van Lee (de slakkenboerderij-man) zag je dat hij daarna een viskwekerij had overgenomen.
  Maar inderdaad, het zal nog wel even duren..

  Dawn en Rocco was gewoon 1 serie, en komt misschien terug. In een interview met het stel was dat nog niet zeker. Ze zijn wel nog steeds bezig.

  Van Nippy en Nigel zijn 3 series gemaakt, van Lee en Sharel dus 2 (onder de titel, 1 jaar jater) , van de twee mannen die met vrienden een huis kochten zijn er ook twee series geweest (onder de titel, 1 jaar later) en het stel dat een kasteel kocht had ook weer 2 series. En de rest… ik zou niet weten welke stellen er nog meer waren ;)

  Na dik een half jaar iedere dag een half uur heb ik wel weer genoeg van EPODZ, en er is nog genoeg van dit soort tv op tv; Bouw je droom, De grote verbouwing en Bouw een nieuw leven…

 7. René

  Ondanks dat het allemaal in scene is gezet, is het wel een leuk programma Een plek onder de zon.

 8. Jordy ||

  In scene is gezet? Mijn vader zegt dat ook altijd.. zo vermoeiend! Hoezo in scene gezet? Rocco speelt echt in een band; Flesh For Lulu! Hebben in de jaren ’80 ook wat hits gehad. Hij heeft ook met Dawn een relatie.
  Oké, de eerste serie met Nippi en Nigel (de leukste, waardoor ik al een jaar lang m’n tv rond 11 uur op rtl4 zet) was misschien wat overdreven. Nigel Farel is ook een journalist/schrijver en produceerde het programma zelf, maar ik ben nog wel goed in vertrouwen :P
  Misschien dat Chiel er wat meer over weet ? :D

 9. Jordy ||

  En daarbij kan niks tegen EPODZ op :P SBS6 vind ik qua programma’s toch bagger. Shownieuws is eigenlijk het enigste wat ik kijk, en dan ook alleen maar het gedeelte waarbij een BN’er (helaas vaak een B of C-ster) z’n huis laat zien.
  Voor mij blijft EPODZ de beste, en Terug Naar Toscane komt aardig in de buurt..

 10. Chiel

  Ik weet er niks van, maar heb het gevoel dat sommige dingen wat overdreven worden of worden overgespeeld. Bijvoorbeeld het moment dat meneer X (ik ben zo slecht in namen!) de kamer binnenkomt van de Duitse vrouw die een kamer huurde… Allemaal een beetje nep En zo zijn er nog wel enkele fragmenten. maar ik ben er van overtuigd dat het verhaald (ik wil een hotel beginnen in Frankrijk) gewoon waar is.

  Ook zietis: Rocco belt met X, en jaja, de camera is ook bij de persoon aanwezig waarmee hij belt. Dat is natuurlijk gewoon onzin!

  Over terug naar tsocane: heel leuk, de eerste 5 afleveringen. Nu is het gewoon een kookprogramma wat ik dus altijd in z’n geheel verder spoel…
  De eerste afleveringen waren leuk.

 11. Chiel

  Het thuis kijken bij BN’ers (of belspelmensen, of regionale artiesten) zit overigens alleen in de vroege editie. Als ik de mensen ken dan wil ik dat ook nog wel eens niet verderspoelen ;)

 12. René

  @Jordy ||

  Het maakt het programma niet minder leuk hoor, maar het straalt er vanaf.
  De domme dingen die die mensen doen en de beslissingen die ze soms nemen dat doet geen normaal mens.

  Juist omdat Rocco een bekende Engelsman is zou je wat argwanender moeten zijn, want ook bij hem en zijn vriendin is bovenstaande van toepassing.

  Ik heb zelf meer met die verbouwingsprogramma’s zoals op SBS en nu ook op RTL. Daar kun je goed zien dat het wel echt is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.