NOS zendt verkiezing VVD-lijsttrekker live uit

Geplaatst op ma 29 mei 2006 om 12:11De afbeelding “http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/00251/Voorkeur_voor_Verdo_251752h.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.De NOS zendt de verkiezing van de lijsttrekker van de VVD woensdagavond rechtstreeks uit. Dat meldt het ANP. De drie kanshebbers zijn Mark Rutte, Rita Verdonk en Jelleke Veenendaal. Rond 19.30 uur opent een notaris de enveloppe en maakt de winnaar bekend. De uitzen- ding eindigt met een speech van de nieuwe lijsttrekker.


23 Reacties op “NOS zendt verkiezing VVD-lijsttrekker live uit”


 1. Anoniem

  Goede actie van de NOS; politiek naar de burger brengen via de media. Al is de VVD dan niet mijn partij ;)

 2. Johan

  alsof iemand dat interessseert was die schamele 27000 man gestemd hebben, er zijn meer Somaliers in NL dan VVD-leden
  Maar de NOS slijmt bewust bij de VVD, uit lijfsbehoud.

 3. Wessel Networks

  Hahaha maar wel mooie Televisie. Ik ga kijken denk ik.

 4. Rooiepubliekebloedhonden

  De Nos ruikt gewoon kijkers. programmas met Rita Verdonk scoren vete kijkcijfers, anders zou linkse Nos het nooit uitzenden.
  Kritisch programma over Wouter Bos bij Zembla mag ook niet van Groen links propagandist en hoofdredakteur Kees Driehuis. Het was een voorstel van diverse journalisten, maar het is de redaktie verboden kritisch over links te zijn.

 5. Johan

  de NOS wil gewoon de subsidie veilig stellen.

  Hoewel de term ‘hoernalisme’ en ‘NOS Hoernaal’ is verzonnen door de achterban van Pim, is die gekochte nieuws er een mooi schoolvoorbeeld van.

 6. René

  Geeft de NOS de rechterzijde van het politieke spectrum een keer aandacht is het weer niet goed.
  Het is echt om moe van te worden.

 7. Johan

  of je besteed er aandacht aan bij elke partij of bij niet een, Zaterdag is Rouvoet herkozen als lijsttrekker van de ChristenUnie, dat werd ook niet live uitgezonden

 8. René

  CU nee dat is lekker belangrijk zeg. De NOS mag best selectief aandacht besteden aan zaken, want niet alles is belangrijk.
  Dit onderwerp toevallig wel omdat ook bij de Leugenkwestie van Magan een VVD minister was betrokken. Dat is gewoon nieuws en dat is die schijnheeilige Christen Unie niet.

 9. Johan

  De CU, samen met de SP, hadden vorig jaar zomer wel 63% van de stemmers achter zich met het EU referendum.

 10. René

  @Johan
  Bent u tegen de Europese grondwet? Als er een utra rechtse partij dat had gevraagd via een referendum, dan hadden die 63% achter zich gehad.

  We zitten toch niet echt op de open deuren zoekers van links en rechts te wachten.
  Nee de SP en de CU zijn van geen betekenis en worden door de media dienovereenkomstig behandelt. Elke boerelul aandacht geven is geen doen.

 11. Tim

  Je moet maar eens opletten in het verschil qua berichtgeving tussen NOS en RTL nieuws. Als er bijvoorbeeld een debat in de kamer is krijgt Pvda en Groen Links altijd veel meer aandacht en worden op een positieve manier in beeld in gebracht, terwijl de werkelijkheid soms anders is en dat zie je op RTL Nieuws over duidelijk. Iedereen heeft het altijd over het fantastische nieuws van NOS, degelijkheid en op safe spelen is daar uitgevonden GO RTL!!!!

 12. MikE

  Iedereen schrijft keurig netjes een speech vooraf natuurlijk. Zou Jelleke Veenendaal dat ook hebben gedaan? Hahaha.

 13. Kaz

  Wat een gezeur toch allemaal weer. Het is één van de wettelijke taken van de NOS om zich met politiek bezig te houden. DUS, wat doen ze: juistem ze brengen politiek de huiskamer binnen.
  Bovendien, zijn het ook niet vaak mensen die zeggen van: “Den Haag is een ver-van-mijn-bed -show”. Nu kunnen ze een kijkje binnenin nemen.
  Van mij mogen ze best ook de CU & SP uitzenden. Het probleem is echter, dat gezien de kosten en belangstelling zoiets niet interessant is om uit te zenden.
  Bovendien, vorig jaar –tijdens het Paasakkoord– werd ook al het D66 congres uitgezonden. Heel interessant allemaal (zowel voor partijleden, als niet partijleden en stemmers)

 14. Martijnjdd

  Slimme zet van de NOS, want vorige week las ik nog dat RTL4 in het RTL Nieuws rechtstreeks de uitslag zou uitzenden. Dan vis je als Journaal mooi achter het net, dus ik snap nu wel waarom die extra NOS-uitzending er komt.

 15. Altere

  De NOS heeft als taken om te berichten en/of te informeren over dingen die een grote rol spelen in de maatschappij. Dus sport, nieuws en dus politiek. Aangezien niet alleen de VVD-achterban zich voor de verkiezingen interesseert, maar alle Nederlanders (uit binnen- en buitenland) zien ze zich genoodzaakt om hierover uitgebreid verslag over te doen …

 16. Johan

  het is een interne VVD aangelegenheid, hou dat dan ook lekker binnenskamers.

  Verder zijn de verkiezingen pas in mei volgend jaar, ben je lekker mee dat dat gezeik nun al begint.

  Dit is geen informatie maar manupilatie.

  Vinden julliue het niet gek dat ze een week doen over het tellen van een handvol stemmen?

  En over RTL. Frits Wester is spindocter geweest van het CDA, hij is oa verantwoordelijk voor cde grootste CDA nederlaaag in de historie.
  RTL is niet onafhankelijk, voor het EU referendum hadden ze een Ja programma, dat op 2 zenders tegelijk werd uitgezonden.

 17. Theo

  Johan geen appels/peren vergelijk. Het ging over het Rtl nieuws
  niet over Rtl als zender

  Het ja programma over de EU werd trouwens gemaakt in opdracht van de regering, zoals ook in veel andere landen soortgelijke programma’s gemaakt zijn. Om dat nu gelijk gekleurd te noemen gaat wel erg ver.

  Tegenstanders van het EU referendum waren zowel onder links als rechts te vinden, net zoals de voorstanders overigens.

 18. René

  “RTL is niet onafhankelijk, voor het EU referendum hadden ze een Ja programma, dat op 2 zenders tegelijk werd uitgezonden. ”

  Het is gewoon een zakelijke overweging voor een zender om zo een programma wel of niet uit te zenden.

  Denken dat nieuwsprogramma’s onafhankelijk zijn is wel naief. Zowel het NOS journaal en het RTL nieuws zijn gekleurd. Gekleurd door mensen die dar werken en ook een mening hebben net als de kijkers die hebben.

  Je moet ook altijd zelf je mening blijven vormen rondom onderwerpen in het nieuws. Ik denk niet dat je zover moet gaan dat je aan de waarheid moet twijfelen, want uit welke hoek het nieuws ook komt het is niet altijd onwaar.

 19. Theo

  Rene nogmaals, het ja programma was geen onderdeel van het RTL-nieuws, maar een RTL programma i.o.v. de Nederlandse regering dat is heel iets anders.

  @Johan
  Om Wester de schuld te geven van de verkiezingsnederlaag van het CDA is wel erg makkelijk.
  Dat had o.a. te maken met de wisseling van de wacht tussen Lubbers en Brinkman.
  Veel partijen gaan op hun bek als een sterke leider opstapt.
  Dat zag je bij het CDA na Lubbers met Brinkman.
  De PVDA flopte gigantisch toen Kok opstapte en Melkert aantrad, en de VVD ging onderuit na Bolkensteijn met kleurloze Dijkstal.
  Om daar de spindoctor of het campagneteam de schuld van te geven is wel erg kort door de bocht

 20. René

  @Theo

  Snap je punt, maar ik wilde alleen maar duidelijk maken dat echte onafhankelijkheid in de het nieuws of media er gewoon niet is en dat is menselijk.
  Een ambtenaar mag ook zijn voorkeur niet laten spreken in uit te voeren beleid. Dacht je dat het niet gebeurde?
  Maakt ook niet uit , maar je moet er wel op bedacht zijn.

 21. Martijnjdd

  Het EU-campagneprogramma was toch niet van het RTL Nieuws zelf. Duidelijk verschil lijkt me!

 22. Theo

  @Rene
  Onpartijdigheid is idd een utopie, maar je kunt wel streven naar de grootst mogelijke neutraliteit.
  Gelukkig zijn daar ook weer enkele handvaten en controlemogelijkheden voor, waarvan hoor en wederhoor de meest bekende is.

 23. René

  @Theo

  Eens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.