Matches, meningen en muziek bij Villa BvD

Geplaatst op wo 31 mei 2006 om 15:28

Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder zijn vanaf maandag 5 juni weer iedere dag om 23.00 uur te zien in Villa BvD, dit jaar voor het eerst bij Talpa. Op een steenworp afstand van het Oranjekamp in het Zwarte Woud, doet het drietal op eigen wijze verslag van het WK voetbal in Duitsland. “Volgens beproeft recept wordt de show opgeluisterd door een keur aan prominenten van binnen en buiten de voetbalwereld“, aldus een woordvoerder van Talpa. Zo ontvangen Frits en Henk onder anderen Ronald de Boer, Ruud Gullit, Michael Boogerd en Pierre van Hooijdonk.

Daarnaast is Melvin (alter ego van Kees Prins), de Nederlandse volkszanger die nu ook wel eens wil doorbreken in Duitsland, vaste bewoner van de villa evenals cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas. Wilfred Genee verzorgt reportages rondom de wedstrijden. Enkele muzikale gasten van Barend en Van Dorp zijn Racoon, Van Dik Hout, Acda & De Munnik, Kane en De Dijk.

Na Roquebrune (1998), Hoenderloo (2000) en Olhos d’Agua (2004) is dit jaar Titisee het decor voor de voetbaltalkshow. Zeven dagen per week zijn er tot en met 9 juli weer nabeschouwingen van de verschillende wedstrijden tijdens het WK te zien. “In hun allerlaatste gezamenlijke serie programma’s staan Barend & Van Dorp garant voor onderhoudende en spraakmakende live-televisie, vol nieuws, beschouwingen, fragmenten en muzikale gasten“, aldus de woordvoerder.

Iedere televisie-uitzending van Villa BvD zal met een half uur worden verlengd op internet. Tevens is er 24 uur per dag een live stream waarmee men zicht heeft op wat zich afspeelt op het BvD plein in Titisee.Via de website worden ook extra uitzendingen aangeboden. Zo is er iedere dag om 12.30 uur ‘Villa BvD Lunch TV’ met Jan, Frits en Henk. Rond de klok van 16.00 uur is het tijd voor ‘De Spits van Frits’ waarin Frits Barend zijn favoriete speler van die dag bespreekt.
9 Reacties op “Matches, meningen en muziek bij Villa BvD”


 1. Maurice

  Klinkt weer als vanouds gezellig… :D

 2. Willem

  NOS Studio Sportzomer is op het zelfde tijdstip direct na de wedstrijden. Villa BvD heeft waarschijnlijk dus het nakijken.

 3. Johan

  haha, Melvin

 4. René

  IK heb niets met B en v D en voetbal en zeker niet met voornoemde combi, maar Melvin staat op ongekende hoogte.

  Tja ik ben bang dat ik dan toch moet kijken, maar dan alleen naar Melvin.

 5. Simon

  Scoort was wel 500.000 kijkers, hoop ik…

 6. Martijnjdd

  Villa BvD was de topper van ’98, toen de NOS om 23.00 uur stopte met het voetbal. Door het grote succes van de heren op RTL4 besloten zij ook een programma te maken. Wat mij betreft is het bij de NOS het allemaal net niet.
  Toch hebben zij het enorme voordeel van het doorkijkeffect en kunnen tig spelfragmenten herhalen. En daarmee zal Villa BdD helemaal roemloos ten onder gaan.

 7. kijker

  Fantastisch!! Eindelijk prachtige voetbal met het bijbehorende (achteraf) commentaar! Alleen Barend, Van Dorp en Mulder kunnen zo’n sfeerprogramma over WK of EK maken. Wij kunnen niet wachten en het is helaas jammer voor de NOS en RTL! Kijkcijfer: 1.600.000 / marktaandeel 28 % is een wilde gok, maar mogelijk!
  O ja, jammer dat Bert van der Veer zijn slechte regie voert bij dit programma. Gelukkig zijn er ook andere regisseurs actief bij Villa BVD!!

 8. Altere

  NOS is veel serieuzer, Villa BvD gezelliger en mag er gelachen worden. Nadeel is dat NOS de eerste interviewtjes heeft en Genee moet minstens 30 min wachten, pas wanneer de spelers door de 2e persruimte lopen (waart RTL en overige staan) kan hij ze vragen stellen.

  Btw. vallen me nog enkele dingen op:

  * Het acht uur journaal wordt niet meer uitgezonden vanuit het 8uur decor met die spiegels (gaat men toch weer verbouwen??) Alleen de weermannen en vrouw staan daar nog voor het scherm …

  * Sinds kort biedt ook, volgens mij voor het eerst in de hirstorie van SBS TxT, teletekstnieuws aan op SBSTxT p101 : 6 Nieuws . Zij het wel van het Hart van Nederland gehalte, maar weet iemand of dit voor altijd is of alleen aan het testen ??

 9. jantje

  dit wordt melvin’s grote internationale doorbraak!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.