IP gaat verder onder naam RTL Nederland Sales

Geplaatst op wo 31 mei 2006 om 11:02De sales activiteiten van RTL Nederland worden vanaf 1 juli 2006 niet langer uitgevoerd door IP, de reclameverkoopmaat- schappij van RTL Nederland, maar door het nieuwe RTL Nederland Sales. Sinds de verhuizing van de ruim honderd IP-medewerkers van Amstelveen naar het Mediapark in Hilversum in oktober 2004, zijn alle bedrijfsonderdelen van RTL onder een dak gebundeld.

Nu ook de tenaamstelling van beide bedrijven op elkaar wordt aangepast, is de integratie voltooid. Commercieel directeur Frank Eijken: “Ondanks dat ik met pijn in mijn hart afscheid moet nemen van de naam waarmee ik zeventien jaar geleden als oprichter gestart ben, weet ik dat we met RTL Nederland een naam hebben die beter past bij onze strategie naar zowel onze adverteerders als kijkers de komende jaren.


9 Reacties op “IP gaat verder onder naam RTL Nederland Sales”


 1. MikE

  Ik vond het allemaal al zo vaag. Waarom zou je zoiets IP noemen?

 2. René

  Van de RTL website over IP
  “IP, wat staat voor Information et Publicité, is de reclameverkoopmaatschappij van RTL Nederland. Onder RTL Nederland vallen de televisiezenders RTL 4, RTL 5 en RTL 7 en het radiostation RTL FM. Ook verkoopt IP via IP Interactief reclameruimte op TEXT- en internetpagina’s van RTL Nederland. Als marktleider loopt IP voorop als het gaat om een gedegen kennis van de mediamarkt en een optimale serviceverlening aan klanten en relaties. RTL Nederland en IP zijn gevestigd op het Media Park in Hilversum. “

 3. Craig

  Verdwijnt die IP indiaan dan elke keer als er reclame komt?

 4. Marcel

  @Craig

  Daar irriteerde je je ook zeker al aan Craig? (dan heb je toch veel vervelende momenten op een dag)

 5. Craig

  Ik irriteerde me aan die IP indiaan???

 6. Joost

  Off Topic:
  Georgina Verbaan, Gerard Joling en Gordon voorzien de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap voetbal van commentaar. Via de website van KPN kunnen voetbalfans gratis live de meningen van de bekende Nederlanders beluisteren, aldus het telecombedrijf dinsdag.

  Drie duo’s becommentariëren de drie wedstrijden van Oranje in de eerste ronde van het WK. Dat zijn zangers Gerard Joling en Gordon, RTL Boulevard-deskundige Irene van de Laar en actrice Georgina Verbaan en tenslotte cabaretier Tijl Beckand met zijn collega Ruben Nicolai of collega Ruben van der Meer, alle drie bekend van het tv-programma De Lama’s.

 7. Joost

  En nog een keer Off Topic: SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica) is het niet gelukt om via een rechtszaak bij de Raad van State onder een boete van 153.000 euro uit te komen. Het Commissariaat voor de Media legde die boete eind 2003 op omdat het concern zich niet had gehouden aan de reclameregels die gelden voor commerciële zenders in Nederland.

  Het tv-bedrijf ging daartegen in beroep bij de mediawaakhond zelf, bij de rechtbank en uiteindelijk bij de Raad van State, maar ook dat laatste protest was vruchteloos, bleek woensdag.

  Zenders mogen per uur maximaal twaalf minuten aan reclameblokken inplannen. Volgens het commissariaat overschreden de SBS-zenders (in de beboete periode heette Veronica nog V8) dat maximum regelmatig. Ook zat er soms minder dan de voorgeschreven twintig minuten tussen programmaonderbrekende reclameblokken.

  SBS protesteerde over de berekeningswijze van de mediawaakhond en over de hoogte van de boete, maar de Raad van State verwierp de bezwaren. Een SBS-woordvoerder stelde woensdag dat zijn bedrijf nog geen tijd heeft gehad de uitspraak grondig te bestuderen.

 8. Calvin

  Wel jammer, het IP logo is toch een soort ‘vertrouwd’ logo op de RTL zenders zolang als RTL al in Nederland bestaat, hopelijk gaan ze dat niet vervangen door iets onorgineels als SBS met zn streepjescodes…

 9. Verslag Media Plaza: Non-Spot is Hot (deel 1) - Frankwatching

  […] IP Nederland, de reclameverkoopmaatschappij van RTL Veronique, later Holland Media Groep (HMG) en sinds 2006 omgedoopt tot RTL Nederland Sales. Er werden in 1989 allerlei deals gedaan met adverteerders. Het […]

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.