Burn Notice van start op late avond RTL 5

Foto: FOXMichael Westen, gespeeld door Jeffrey Donovan, is al jaren een succesvolle Amerikaanse spion, totdat hij op een dag een telefoontje krijgt met de mededeling “you got burned“. Niet alleen is hij ont- slagen, hij is opeens zijn leven niet meer zeker. Hij wordt uit het systeem gewist en van al zijn contactpersonen en hulpmiddelen afgesneden. Dat is het begin van de spannende, maar ook humoristische RTL 5-serie Burn Notice die vanavond start met een extra lange pilot-aflevering.

Gelukkig staat Michael niet alleen. In zijn zoektocht naar de opdrachtgever en de reden voor zijn ‘Burn Notice’ wordt hij bijgestaan door twee oude vrienden. Zo is er zijn eigenwijze ex-vriendin Fiona Glenanne, een rol van Gabrielle Anwar, een voormalig IRA-agente die eerst schiet en dan pas vragen stelt, en zijn vriend Sam Axe, gespeeld door Bruce Campbell, die overal contacten heeft en altijd voor Michael klaar staat, mits er maar drank aan te pas komt.

Omdat zijn bankrekeningen bevroren zijn, moet Michael aan geld zien te komen en laat hij zich als vindingrijke privédetective inhuren voor de meest uitleenlopende zaken. Daarbij komt zijn ervaring als spion vaak goed van pas en weet hij van de gekste materialen nuttige zaken als wapens of afluisterapparatuur te fabriceren.

Daarnaast krijgt Michael -vaker dan hem lief is- te maken met zijn altijd zeurende en kettingrokende moeder, een rol van Emmy Award-winnares Sharon Gless, vooral bekend van haar rol als Christine Cagney uit de hitserie ‘Cagney & Lacey’. Zij is maar al te blij dat hij, noodgedwongen, terug is in zijn hometown Miami, terwijl Michael zijn moeder juist zoveel mogelijk probeert te vermijden, om niet geconfronteerd te worden met zijn moeilijke jeugd.

Niet alleen komt Michael steeds dichterbij de waarheid over zijn ‘Burn Notice’, ook wordt hij langzaam maar zeker een ware held, die wanhopige mensen te hulp schiet met zijn vindingrijke oplossingen.

Burn Notice wordt in de Verenigde Staten uitgezonden op het televisiestation USA Network, dat ook Psych en Monk maakt. Burn Notice ging in 2007 van start op het kanaal en is inmiddels al toe aan haar derde seizoen.

Burn Notice is vanavond tussen 22.20 en 00.05 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen