1,4 miljoen kijkers voor Juliana II


De kijkcijfers van maandag 5 januari 2009 (SKO)

Juliana II (EO, Ned1, 21:27) – Met groot succes ging voor de vierde dag op rij maandag opnieuw een dramaserie van start op Nederland 1: er keken 1.405.000 kijkers (madl: 20.0%) naar de première van Juliana II. Nu is van vrijdag tot en met maandag iedere dag een Nederlandse dramaserie te zien op het grootste tv- kanaal van Nederland. Recensent Hans Beerekamp vindt Juliana II een goede serie. Hij heeft slechts één kritiekpunt: “Toon en vorm zijn wel traditioneel en weinig verrassend.

Al met al heeft Hans Beerekamp van NRC Handelsblad met plezier gekeken naar de première van Juliana II. “Er wordt soms wat stijfjes geacteerd in Juliana, maar zelden door Marieke de Kleine als Juliana en Hylke van Sprundel als Bernhard”, vertelt hij. “Aankleding en historische accuratesse zijn rijk en zorgvuldig, en de EO schuwt geen ongemakkelijke details: een kettingrokende kroonprinses, een miskraam in 1941, het overspel van Benno met zijn Little Squirrel in Londen.” Verder: “Ik heb weinig externe publiciteit waargenomen rond dit prestigeproject dat absoluut een functie vervult in het publieke bestel. In dit geval bewijst de EO meer dan ooit niet alleen zijn eigen achterban te bedienen.

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:02) – Jeroen Pauw en Paul Witteman zijn terug van kerstvakantie en presenteren sinds maandagavond weer iedere werkdag hun populaire talkshow Pauw & Witteman. De terugkeer daarvan trok 1.109.000 kijkers (madl: 28.9%) naar de late avond van Nederland 1. In de uitzending was onder meer Korpschef Bernard Welten te gast om te praten over de nieuwe website VeroordeeldenGezocht.nl. Politie en justitie in de regio Amsterdam doen een beroep op burgers om veroordeelde, maar vrijlopende criminelen aan te geven. Een beloning is niet uitgesloten. Er zullen volgens Welten veel criminelen op komen, want alleen al in zijn regio “lopen liefst 1.700 veroordeelden vrij rond“. Indien het project succesvol is, zullen andere politieregio´s zich volgens Welten op de site aansluiten; “De deur is op een kier gezet en ik verwacht dat-ie wijd opengaat.

24 Uur Met… (VPRO, Ned3, 20:30) – Het bijzondere interviewprogramma 24 Uur Met… van presentator Wilfried de Jong is terug met een nieuwe serie afleveringen. Opnieuw zal hij steeds 24 uur met één gast doorbrengen, terwijl hij ze tussentijds interviewt. Catherine Keyl was te gast in de eerste aflevering. Wilfried de Jong: “Ik merk wel dat die 24 uur een rare belasting voor me is. Ik moet me er elke keer weer toe zetten. Als ik ’s ochtends naar de studio voor de opnames rij, zie ik er heel erg tegenop en vraag ik mezelf af wat ik aan het doen ben. Het geeft een merkwaardige druk, 24 uur met iemand zitten.” Vallen er vaak stiltes? “Als je met elkaar in zo’n kleine ruimte zit, ga je voortdurend met elkaar in gesprek. Heel gek, alsof je toch steeds het gevoel hebt dat je wat moet zeggen. Catherine Keyl bijvoorbeeld, had een boek meegenomen, maar heeft er geen letter in gelezen.” 24 Uur Met… werd door 341.000 kijkers (madl: 4.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen