‘Suzanne En Haar Mannen een romantische comedy’

Foto: Leendert JansenVoor de derde dag op rij gaat op Nederland 1 een nieuwe dramaserie van start. Deze zondagavond is het tijd voor de nieuwe NCRV-comedy Suzanne En Haar Mannen, na een succesvolle start van ’t Schaep met de 5 Pooten op vrijdag (2 miljoen kijkers) en Gebak van Krul op zaterdag (1,4 miljoen kijkers). Suzanne En Haar Mannen draait om Suzanne en Bart die in één huis wonen omdat hun exen met elkaar gaan. Schrijver Haye van der Heyden is tevreden. “Het is een romantische komedie.

Haye van der Heyden had oorspronkelijk andere plannen met de serie. “In eerste instantie had ik er een echte sitcom van gemaakt met heel veel grappen, maar dat vond de netmanager geen goed idee. Hij wilde hoogwaardig spul. Geschoten op locatie, met één camera. Dat is in. Uiteindelijk is het een tussenvorm geworden. Wel opgenomen in de studio, maar zonder lachband en met een emotionele ontwikkeling in de karakters. Ik ben er blij mee en ik heb de netanager ook hartelijk bedankt.”

Suzanne (Nienke Römer) heeft net samen met Freek (Daniel Boissevain) een huis gekocht. Als ze ontdekt dat Freek ook een relatie heeft met Linda (Irma Hartog), trekt hij bij Linda in. Bart (Dennis Overeem), de ex van Linda, moet nu ook zijn huis uit, en hij gaat bij Suzanne logeren.

Suzanne en Bart maken Freek en Linda wijs dat ze nu ook verliefd zijn, in de hoop dat hun beider exen spijt krijgen en terugkomen. “Maar dat valt tegen! Omdat Suzanne’s huis te duur is en Bart nu geen huis meer heeft, trekt Bart bij Suzanne in. Maar het wonen in één huis valt nog niet mee, als blijkt dat ze nogal van opvatting verschillen over uiteenlopende onderwerpen als boodschappen, de was, geld, inbrekers, of de verhouding met hun exen“, aldus een woordvoerder van de NCRV.

Suzanne En Haar Mannen is om 22.10 uur te zien op Nederland 1.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen