3,3 miljoen kijkers voor Boer Zoekt Vrouw


De kijkcijfers van zondag 4 januari 2009 (SKO)

Boer Zoekt Vrouw Extra (KRO, Ned1, 20:23) – Presentatrice Yvon Jaspers blikt iedere zondag in januari terug op drie seizoenen lang Boer Zoekt Vrouw. De eerste terugblik werd zondagavond met 3.329.000 kijkers (madl: 41.0%) zeer goed bekeken. In februari 2008 boekte Boer Zoekt Vrouw een record met ruim 4,4 miljoen kijkers voor de climax. Vol- gens eindredacteur Carlijn Kamps zijn de terugblikken even leuk. “Het wordt een vrij vrolijke terugblik“, vertelt Carlijn van de datingshow van KRO.

Carlijn Kamps in Televizier: “Er gaan leuke dingen gebeuren, er zitten verrassende wendingen in. Het is leuk om te merken hoe de relaties zich hebben ontwikkeld. We leven op de redactie heel erg mee. In de derde serie heeft maar één van de overgebleven vijf boeren een relatie gekregen; andere verhoudingen zijn op den duur stukgelopen. Dat gebeurt nu eenmaal in elk mensenleven; het programma heet niet Boer Vindt Vrouw maar Boer Zoekt Vrouw.

Na Boer Zoekt Vrouw begon bij de KRO een nieuw seizoen van De Reünie. Rob Kamphues scoorde daarmee 2.597.000 kijkers (madl: 32.5%). Aansluitend trok de nieuwe NCRV-comedy Suzanne En De Mannen 1.484.000 kijkers (madl: 20.9%).

Sophie op 3 (BNN, Ned3, 23:07) – De nieuwe talkshow van Sophie Hilbrand kende zondag op de late avond een succesvolle start op Nederland 3. Sophie op 3 scoorde een marktaandeel van ruim tien procent. Sophie kan geen genoeg krijgen van programma’s maken. “Over de toekomst die daar achter ligt maak ik me absoluut niet druk. Momenteel gaat het maar door, de nieuwe titels vliegen me om de oren. Bij BNN wordt ongelooflijk hard en creatief gewerkt. Ik bevind me midden in die processen, dat werkt erg aanstekelijk. Uiteindelijk moet ik me natuurlijk wel eens gaan settelen, kijken of ik met mijn vriend een gezinnetje kan stichten. Ver in mijn achterhoofd lonkt dat ook wel. Maar ik besef dat ik nu een redelijk bijzonder leven leid.” Sophie op 3 werd zondag door 403.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken.

Darts PDC World Championships Finale (SBS6, 20:00) – Raymond van Barneveld heeft Phil Taylor zondag niet van zijn veertiende wereldtitel af kunnen houden. Tijdens de finale van het PDC WK in Londen won de Engelsman met 7-1. Taylor verdiende met zijn zege in het Alexandra Palace 125.000 euro. Verliezer Van Barneveld gaat met 60.000 euro naar huis. Van Barneveld had zondag tijdens de finale met Robin van Persie een trouwe fan in het publiek. ”Ik hoopte op iets soortgelijks als twee jaar geleden, toen Van Barneveld de finale wel won van Taylor. Maar hij had weinig geluk. Telkens pakte Taylor toch weer de set af’‘, zei de spits voor de camera van SBS6. ”Taylor bleef maar goed gooien, het was irritant. Maar ja, hij komt uit Stoke he, dat zijn bijters.” De ingelaste live-dartsfinale trok 1.441.000 kijkers (madl: 18.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen