Amerikaanse hitserie Life met Damian Lewis op RTL 5

Bij RTL 5 start vanavond met de nieuwe serie Life. Deze Amerikaanse hitserie is van de hand van de producenten van het succesvolle House en staat volgens de zender “garant voor een pakkende mix van spanning en van uitgesproken karakters“. De hoofdrol wordt vertolkt door de rossige Damian Lewis, bekend van zijn rol in Band Of Brothers. Zijn karakter Charlie Crews pakt in de serie Life na liefst twaalf jaar van onschuldige gevangenschap zijn oude beroep als rechercheur weer op.

Charlie Crews (Damian Lewis) zit al twaalf jaar onschuldig opgesloten in de gevangenis als hij wordt vrijgelaten met hulp van zijn goede vriend en advocaat Constance Griffiths (Brooke Langton). Zodra hij vrijkomt, ontvangt hij zo’n hoge schadevergoeding dat hij nooit meer hoeft te werken. “De jaren tussen de gedetineerden hebben zijn visie op de misdaad dusdanig veranderd, dat hij niet anders kan dan zijn oude beroep als rechercheur weer op pakken.”

Het nieuwe ‘leven’ buiten de gevangenismuren gaat Crews niet gemakkelijk af. “Hij komt terecht in een wereld die twaalf jaar lang is doorgegaan zonder hem. Zijn geheel eigen kijk met een scherp oog voor detail geven een uniek inzicht in de spraak- makende zaken die op zijn pad komen. Samen met zijn nieuwe partner Dani Reese (Sarah Shahi) gaat Charlie op zoek naar oplossingen voor wandaden en probeert hij tegelijkertijd te achterhalen door wie hij jaren onschuldig heeft vastgezeten.”

Life ging op 26 september 2007 in première op het Amerikaanse NBC. De zender was dermate tevreden met de behaalde kijkcijfers, dat begin oktober een volledig seizoen van de serie werd besteld. Door de staking van scriptschrijvers in Hollywood konden slechts 11 van de 22 afleveringen worden opgenomen. Toen de staking afgelopen was maakte NBC alsnog bekend dat Life een tweede seizoen krijgt.

Life is vanavond om 21.30 uur (na CSI Miami) voor het eerst te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen