Streaker tegen Paul de Leeuw: ‘Wees verstandig’

Peter Janssen (foto), de veganistische streaker die zaterdag tijdens Mooi Weer de Leeuw voor paal werd gezet, is boos op de presentator. Paul de Leeuw had volgens hem niet zijn onderbroek mogen uittrekken. “Dat vond ik niet echt netjes van hem, om het zo te zeggen. Vaak doe ik gewoon een boxershort aan of een string. Ik wil sowieso niet naakt. Niet omdat ik preuts ben, maar puur om niet de aandacht naar één lichaamsdeel te laten gaan, maar naar de tekst op mijn lichaam. Puur daarvoor.

Peter Jansen hoopt dat Paul de Leeuw zijn excuses aanbiedt. “Het is eigenlijk aan hem om actie te ondernemen“, zegt hij bij Omroep Brabant. “Als hij zijn excuses wil aanbieden aan mij, dan moet hij dat doen in zijn uitzending of door een persbericht. Als hij dat niet wil, kunnen er andere acties komen. Dat is geen dreigement. Het is meer een oproep: wees verstandig. Veel mensen vinden dit een stap te ver.

Streaken kan ook als een stap te ver worden gezien. “Dan hadden ze aangifte moeten doen. Dat hebben ze niet gedaan. Ik ben fan van het programma. Deze actie was gewoon iets leuks. Je hebt het aan het publiek gemerkt. Iedereen moest lachen.”

Streaker Peter Jansen wist de studio makkelijk in te komen, vertelt hij op Radio 538. “Ik ben via de artiesteningang erin gegaan, zonder kaartje dan wel. En toen heb ik me in de wc omgekleed, had ik een badjas aan met slippers, want de gasten lopen er soms ook zo wel bij. Toen vroeg een beveiliger nog van: wat doe je hier? Ik zei nou ik ben een gast. Weet je wanneer je op moet komen en waar je moet staan? Ja dat weet ik. En ik ben toen doorgelopen en heb mijn badjas uitgedaan en zo door die gordijnen de studio in. Je zag het verbaasde gezicht van Paul de Leeuw wel.

Die beveiliging pakte me flink vast en de regisseurs vroegen nog hoe ben je binnen gekomen, heeft niemand je gecontroleerd? Nee, andere mensen werden wel gecontroleerd, maar ik niet. Ik heb nu al twee keer een eerdere actie gedaan dus dat ik begin ook wel een beetje te kijken hoe je het het beste kunt doen.

Bekijk hier het fragment van de streaker in Paul de Leeuw:

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen