Brits drama Mistresses over lust en vriendschap op RTL 4

In Engeland keek men vanaf half januari massaal naar de nieuwe dramaserie Mistresses, dat het liefdesleven van vier vriendinnen in de dertig volgt. Vijf miljoen Britten zaten week na week voor de buis, wat tv-station BBC 1 een marktaandeel van maar liefst twintig procent opleverde. Vanavond gaat de serie van start op RTL 4. “Verslavend spannende verhaallijnen rond vier vrouwen maken de nieuwe serie Mistresses tot een ‘must see’ op de maandagavond vanaf 3 maart“, aldus een zegsvrouw van RTL.

In het Britse Mistresses verdringen verleidingen, vriendschap en lust elkaar in het leven van vier dertigers. Katie (Sarah Parish), Trudi (Sharon Small), Jessica (Shelley Conn) en Siobhan (Orla Brady) kennen elkaar van hun studietijd maar leiden sinds toen totaal andere levens: de één is actief single, de ander een toegewijde minnares, een derde komt als echtgenote thuis tekort en de laatste is vooral een teaser.

Liefde en intriges beïnvloeden het dagelijks bestaan van deze vrouwen, wier levens zich afspelen in het decor van de zuidwestelijk gelegen Engelse stad Bristol. “Zo heeft huisarts Katie een geheime affaire met een terminaal zieke patiënt van haar. Als diens zoon achter de relatie komt, belandt Katie in een lastig parket. Weduwe Trudi verloor haar echtgenoot bij de aanslagen van 9/11, maar diep van binnen en door vreemde aanwijzingen die ze krijgt, gelooft ze dat haar man nog in leven is.”

De zegsvrouw vervolgt: “Jessica is een vrije geest die er een aantal minnaars op na houdt Siobhan, tot slot, is een succesvolle advocaat met een grote babywens. Voor haar echtgenoot is het zwanger maken van zijn vrouw een obsessie geworden.”

In de eerste aflevering komt Katie voor een ethisch vraagstuk te staan en heeft ze haar handen vol aan haar vriendinnen. Die plagen haar met het feit dat ze alweer een tijdje single is, maar Katie heeft zo haar geheimpjes voor hen. Ook de overige dames blijken niet het achterste van hun tong te laten zien aan elkaar.

Er waren dit voorjaar in totaal zes afleveringen van Mistresses te zien op BBC 1. Actrice Sharon Small heeft inmiddels verklapt dat een tweede seizoen gemaakt wordt.

Mistresses is vanaf vanavond iedere maandag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk een fragment uit de eerste aflevering van Mistresses:

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen