Album Nikki pas in september: ‘We maken er iets te geks van’

Het winnen van Idols heeft in Nederland nog niet eerder geleid tot een glanzende popcarrière. Voor de laatste finaliste Nikki Kerkhof bestaat echter goede hoop. Wat Eric van Tijn betreft, die tekent voor de productie, hoeft Nikki’s plaat pas in september af. “De drie vorige edities van Idols hebben aangetoond dat haast maken met een album om het momen- tum te behouden toch niet de juiste stra- tegie is. Dit keer gaan we van die plaat echt iets te geks maken“, zegt Eric van Tijn vandaag in het AD.

John Ewbank, die Nikki’s single Hello World schreef, is ook vol goede moed. “We gaan het deze keer helemaal anders aanpakken. Nikki, Nathalie en Charlene gaan de komende tijd als gezamenlijke act het land in zodat ze even kunnen uitrazen van Idols. Zo willen we voorkomen dat ze meteen in een zwart gat vallen als na voorgaan- de edities gebeurde. Daarmee scheppen we meteen de ruimte om rustig te werken aan het album van de winnares. Het hoeft deze keer niet binnen drie weken af.

Ook jurylid Gordon heeft voor Nikki goede hoop. “Boris is mislukt vanwege zijn misplaatste arrogantie. Als je in dit vak begint moet je soms dingen doen waar je eigenlijk je neus voor ophaalt. Nikki zit wat dat betreft beter in elkaar. Raffaella heeft het verprutst omdat ze zwanger werd. Dat was gewoon ontzettend stom.

Gordon snapt wel waarom Nikki de finale van Idols heeft gewonnen. “Nikki is bescheiden, de girl next door. Een typisch Nederlands meisje. Die zien de mensen in dit land toch liever winnen dan een allochtoon die de taal nog niet zo heel goed beheerst. Nederlanders worden dan toch chauvinistisch. Mensen uit de provincie, waar Nikki vandaan komt, zien haar liever winnen dan een donker meisje.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen