Verbroken vriendschappen in nieuwe serie October Road

De nieuwe dramaserie October Road over de bekende schrijver Nick Garret is met ingang van vanavond iedere dinsdag te zien bij NET 5. De serie draait om Nick Garret, een bekende schrijver die na tien jaar terugkeert naar zijn geboortedorp. Nick ontdekt al snel dat alles in het dorp is veranderd en dat ook zijn jeugdvrienden niet meer hetzelfde zijn. Doordat hij over zijn oude vrienden en familie heeft geschreven in zijn boeken is niet iedereen even gelukkig met zijn terugkeer.

Nick Garret verliet zijn geboortedorp voor een aantal weken, maar deze periode werd veel langer. Als Nick na tien jaar terugkeert naar zijn dorp, ontdekt hij al snel dat niets is zoals het was. Zijn jeugdvrienden waar hij over schrijft in zijn boeken zijn getrouwd en hebben kinderen en vaste banen. En dan is er ook nog Nick’s eerste grote liefde, Hannah, die door Nick in de steek gelaten is.

In de jaren dat Nick weg is geweest, heeft hij geen contact onderhouden met zijn familie en vrienden. De verhalen die hij schreef over zijn vrienden waren niet altijd even positief. De reactie in het dorp op Nick’s terugkomst waren dus gemengd.

Nick heeft een hoop mensen achtergelaten in zijn dorp. Zo was er zijn beste vriend Eddie, met wie hij samen een bedrijf zou oprichten en de oprechte Owen, die er alles aan doet om een perfect leven te leiden. Daarnaast is er Phil die een teruggetrokken kluizenaarsbestaan leidt. En ten slotte is er Hannah, Nick’s eerste grote liefde. Zij heeft inmiddels een kind en gaat om met een vijand van Nick, Ray Cataldo.

Hoewel het niet zijn intentie is, besluit Nick om in zijn dorp te blijven om zijn excuses te maken aan iedereen die hij gekwetst heeft. Gaandeweg komt hij er achter dat hij misschien wel de vader is van Hannah’s zoon.

October Road ging op 15 maart 2007 in première op de Amerikaanse zender ABC. De eerste aflevering van October Road werd door 14 miljoen kijkers bekeken, na een nieuwe aflevering van Grey’s Anatomy (23 miljoen kijkers). Het eerste seizoen, dat tot eind april te zien was, telde in totaal zes afleveringen. Gemiddeld werden deze afleveringen door 10 miljoen mensen bekeken. Naar verwachting gaat op 22 november aanstaande het tweede seizoen van October Road van start bij ABC.

October Road is vanavond om 21.30 uur te zien op NET 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen