Nederlandse radioportal wegens succes Europa in

De radioportal www.nederland.fm zegt met ruim 6 miljoen luisteraars per maand de meest bezochte radioportal van Nederland te zijn en heeft daarom ook soortgelijke websites voor andere landen geopend. “Het was voor ons een logische stap en uitdaging om het concept ook in het buitenland op te gaan zetten“, zegt eigenaar Jim Souren. Vol- gens Souren zit de kracht van de portal in het eenvoudige bedieningsgemak en het uitgebalanceerde radiozender aanbod op de website.

Enige jaren geleden was al gestart in België (www.belgie.fm) en onlangs is die site uitgebreid naar 50 zenders. Een maand geleden zijn de sites in Duitsland (www.deutschland.fm) en Frankrijk (www.lafrance.fm) opgezet en vorige week is Denemarken (www.danmark.fm) gelanceerd.

Bij het selecteren van de radiozenders bleek dat elk land een eigen radiolandschap heeft, aldus Souren. “In Nederland en België hebben de nationale radiozenders een groot marktaandeel. Frankrijk heeft vooral grote genre radiozenders. En in Duitsland worden de regionale radiozenders veel beluisterd. In Duitsland is site dan ook zo ingedeeld dat de plaats van de zender verband houdt met het geografische uitzendgebied van de zender, dus boven is noord en links is west. In Denemarken is er 1 hele grote zender met zowel nationale en regionale zenders als themakanalen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen