SBS 6 Kerstparade op 22 december in Stadshart Almere

SBS 6 organiseert voor het eerst in Nederland de SBS 6 Kerstparade. Op 22 december trekt een sprookjesachtige stoet van verlichte praalwagens door het Stadshart van Almere. Dat meldt een woordvoerder van de zender vandaag. Naast de praalwagens wordt de stoet begeleid door dansers, mensen van het straattheater, verschillende muzikanten en presentatoren van SBS 6. Deze optocht is al zes jaar een groot succes in België en wordt aldaar georganiseerd door de tv-zender VTM.

SBS 6 wil met de parade het ultieme kerstgevoel voor toeschouwers brengen. Ook diverse presentatoren van SBS 6 zullen aanwezig zijn op de wagens om het publiek gezellige feestdagen toe te wensen. “De familiezender van Nederland haalt dit spek- takel nu naar ons land waardoor iedereen zich op zaterdag 22 december vanaf 17.00 in het Stadshart van Almere kan vergapen aan de prachtige SBS 6 Kerstparade.

De Kerstparade van de Vlaamse televisiezender VTM is al vele jaren een groot succes in Belgische steden als Antwerpen, Brugge, Luik en Gent. Tienduizenden mensen komen jaarlijks af op de stoet van verlichte praalwagens die zich langzaam door het centrum van de stad voortbeweegt. Zo trok de stoet in Blankenbergen vorig jaar 70.000 bezoekers en de Kerstparade in Lier trok 50.000 bezoekers naar de stad.

De praalwagens zijn stuk voor stuk meters hoog en beelden ieder voor zich een ander thema uit. Zo is er een metershoge kerstman, een bijna 40 meter lange kersttrein met wagons, een bijzondere arrenslee en een grote champagnefles. “De stoet van prachtige praalwagens wordt verder opgesierd door de welbekende verlichte Coca Cola-truck die de SBS 6 Kerstparade zal afsluiten“, aldus een zegsman van SBS.

De SBS 6 Kerstparade zal zaterdag 22 december vanaf 17.00 uur vertrekken vanaf het Theater- en Kunstencentrum De Kunstlinie op Esplanade en rijdt dan via de Citadel over de Grote Markt. De parade slaat dan rechtsaf via de Schoutstraat en Metropole- straat om vervolgens weer rechtsaf de Stationsstraat in te rijden. Dan steken de praal- wagens het Stadhuisplein over om dan via De Diagonaal te eindigen op Esplanade.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen