Hoogste kijkcijfers ooit voor Het Huis Anubis

De jeugdserie Het Huis Anubis van de kinderzender Nickelodeon trok vorige week een recordaantal kijkers. Dat meldt een woordvoerster van Nickelodeon vandaag. De uitzending van vrijdag, waarin het karakter Mara (vertolkt door Liliana de Vries) aangaf het huis te zullen verlaten, scoorde 318.000 kijkers in de doelgroep 6 jaar en ouder. Een absoluut record, vertelt de zegsvrouw van Nickelodeon. “Die stijging kan worden verklaard door het groeiende aantal meekijkende ouders.

Volgens Nickelodeon kijken steeds meer ouders mee. “Ten opzichte van vorig jaar kijken er dubbel zoveel mensen uit doelgroep 20 tot 49 jaar naar ‘Het Huis Anubis’.

Afgelopen week scoorden de nieuwe afleveringen bovendien het hoogste gemiddelde aantal kijkers ooit. “Elke aflevering werd door ruim 10% van de kinderen gekeken (10.2%). De totale fanbase in Nederland is echter nog groter: elke week volgen ruim 500.000 kinderen (een deel van) de serie – meer dan een derde van de hele doelgroep. Daarmee is Het Huis Anubis geproduceerd door Studio 100 een van de best bekeken jeugdseries van de Nederlandse televisie.

Vorige week kwam de mysterieuze jongerenserie als winnaar van de Gouden Stuiver uit de bus. Eerder won zij in de Kids Choice Awards 2007 twee awards: één voor beste TV ster en één voor beste TV serie. Ook werd de serie genomineerd voor de Gouden Roos en sleepte ‘Het Huis Anubis’ de Cinekid Kinderkast Prijs in de wacht.

Het bordspel ‘Het Huis Anubis’, waarvan al meer dan 80.000 exemplaren verkocht werden, is genomineerd voor Speelgoed van het jaar. Verder zijn er van de drie boeken die tot op heden uitgebracht zijn al 150.000 exemplaren verkocht en heeft de game van ‘Het Huis Anubis’ 118.000 unieke gamers.

Het Huis Anubis vertelt de belevenissen van acht jongeren die samenwonen op een oud internaat, onder leiding van de conciërge Victor. Centraal staat het huis waarin de jongeren wonen, een huis met een geheime geschiedenis, een groot mysterie waar niemand iets vanaf weet. Terwijl de acht jongeren elk op hun eigen manier bezig zijn met hun eigen leven worden gaan ze op zoek naar de verborgen geschiedenis van het huis. Een geschiedenis die ze misschien beter met rust hadden kunnen laten…Het Huis Anubis is elke werkdag om 18.50 uur te zien op Nickelodeon.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen