Katie Melua zet dominostenen in beweging op SBS 6

De Britse zangeres Katie Melua zal op vrijdag 16 november met een klein tikje de eerste van ruim 4,5 miljoen domino- stenen in beweging zetten tijdens de avondvullende live-uitzending van Domino Day 2007 op SBS 6. Dat meldt een zegsman van de zender vandaag. Volgens de woordvoerder werd er door de bouwers al volop gespeculeerd wie dit jaar de eerste steen om zou gooien. Artiesten als Lionel Richie, Anastacia, Kim Wilde, A-Ha en Ilse de Lange gingen Katie al voor.

In Leeuwarden neemt de spanning toe, naarmate 16 november dichterbij komt. Niet alleen wordt er vurig gehoopt dat het huidige wereldrecord, dat op 4.079.381 ligt, wordt verbroken, ook werd er volgens SBS 6 volop gespeculeerd over de artiest die dit jaar naar Leeuwarden zou afreizen. Met meer dan 7,5 miljoen verkochte albums is Katie Melua (23) op dit moment de best verkopende Britse artieste. Het spektakel Domino Day trok vorig jaar 80 miljoen kijkers in Europa, aldus de zegsman.

De voorbereidingen voor Domino Day 2007 zijn in volle gang. Op woensdag 26 september zette Gerard Joling de eerste gouden steen neer. Inmiddels staan er al iets meer dan drie en een half miljoen en zijn er dus nog 1.000.000 stenen te gaan.

Het thema van Domino Day 2007 is ‘Falling into Life’: de vallende dominostenen en de muziekeffecten zorgen tezamen voor een spectaculaire expressie van de vele aspecten van het leven. Behalve Nederland participeren Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Groot-Brittannië, België, Kroatië, Polen, Spanje, Rusland en Slowakije in dit grootschalige project. Alle landen zenden Domino Day 2007 live of semi-live uit.

Domino Day 2007 is op vrijdag 17 november vanaf 19.25 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen