Remko van Westerloo programmadirecteur RTL 5 en RTL 8

Remko van Westerloo (40) wordt per 1 november programmadirecteur van RTL 5 en het nieuwe RTL 8. Dat meldt een zegsvrouw van de zendergroep vandaag. Remko was van 1999 tot 2005 program- maleider van NET 5. De afgelopen twee jaar leidde hij als programmadirecteur de tv-zender Tien. Remko is blij met zijn aanstelling. “RTL 5 is de afgelopen jaren een leuke en succesvolle zender gewor- den“, vertelt hij. “Ik vind het geweldig om de lijn door te zetten en de zender verder te versterken.

Remko van Westerloo gaat ook aan de slag bij RTL 8. “Het is een enorme uitdaging om de komende tijd de jongste telg binnen de RTL ‘family of stations’, RTL 8, een gezicht te mogen geven. Ik kijk uit naar de samenwerking met zowel nieuwe als vertrouwde collega’s waar ik in het verleden al veel mee heb gewerkt.

Al ruim twaalf jaar is Remko van Westerloo actief in de TV-wereld. Eerst bij de SBS-groep, waar hij van 1999 tot 2005 programmaleider van NET 5 was. “Hij zette deze vrouwenzender in korte tijd op de kaart met succesvolle buitenlandse series en sterke Nederlandse producties als Expeditie Robinson en Het Blok“, aldus de zegsvrouw van RTL. De afgelopen twee jaar was hij werkzaam voor tv-zender Tien.

Bart in ’t Hout, algemeen programmadirecteur bij RTL Nederland, denkt met Remko een goede kracht in huis te hebben. “Ik ken Remko al vele jaren als een zeer ervaren man met een uitstekende visie op het televisievak. Deze visie mag hij nu loslaten op twee van de vier RTL-stations en daar heb ik alle vertrouwen in. Ik verheug me op zijn komst en onze dagelijkse samenwerking.

Het is voor de tweede keer dat Remko van Westerloo onder vader en RTL-directeur Fons van Westerloo gaat werken. Fons van Westerloo was indertijd ook algemeen directeur bij SBS Broadcasting, waar NET 5 deel van uitmaakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen