Bart in ’t Hout: ‘RTL gaat groeien, echt waar’

Bart in ’t Hout, algemeen programma- directeur van RTL Nederland, is ervan overtuigd dat het marktaandeel van zijn vier RTL-zenders zal groeien. De laatste tijd worden nieuwe programma’s bij RTL niet altijd even goed ontvangen. Wendy van Dijks Heel Holland Helpt trok vrij- dag slechts 685.000 kijkers. “Donderdag en vrijdag zijn nieuwe avonden en die zullen er eerst in moeten slijten bij de kijker en dat gebeurt wel of niet. Dit is televisie en ja, daar mislukt ook wel eens wat“, zegt In ’t Hout.

Volgens In ’t Hout gaat het goed met RTL 4. “Maandag-, dinsdag- en woensdagavond zijn prima“, zegt hij in De Telegraaf. “Ook over zaterdag en zondag zijn we content. Idols was een succes en met voetbal en Gooische Vrouwen zijn we ook tevreden. Het nieuwe programma van Wendy van Dijk trok vrijdag bijna 700.000 kijkers en in de herhaling op zondag nog eens 500.000, dat zijn er samen ook 1,2 miljoen.

De programmadirecteur beloofde zijn adverteerders 35 procent marktaandeel. “We willen in de loop van dit seizoen een marktaandeel halen van rond de 34 procent in de doelgroep 20-49 jaar. We zitten nu rond de 32 procent.”

Bart in ’t Hout denkt niet dat het in huis gehaalde Talpa een onheilbrenger is. “Nééé. Ik geloof niet in voodoodingetjes. RTL is niet slechter geworden, maar de andere zenders beter“, zegt hij in De Pers. “Stel je toch voor dat het zo makkelijk zou zijn. Stel dat je echt met zo’n poppetje, en van die speldjes… Dan zeg ik: doe mij zo’n poppetje! Ik zou wel weten wie ik een paar prikjes zou willen geven.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen