2 miljoen kijkers voor PSV – Fenerbahce


De kijkcijfers van dinsdag 23 oktober 2007 (SKO)

PSV – Fenerbahce (NOS, Ned3, 20:39) – PSV is er dinsdagavond niet in geslaagd Fenerbahçe op de knieën te krijgen. Het duel in de Champions League eindigde in een 0-0 gelijkspel. Fenerbahçe speel- de vanaf de 64e minuut met een man minder na een rode kaart voor Deivid. Volgens trainer Ronald Koeman is PSV niet kansloos voor het bereiken van de volgende ronde. “Mogelijkheden zijn er altijd, ook in de uitwedstrijd tegen Fener- bahçe. We zullen daar moeten proberen zelf ook te voetballen.

Toen Fenerbahçe in de 64e minuut met tien man verder moest na een rode kaart voor Deivid, kreeg PSV hoop op de zege. “We probeerden in de slotfase wat opportunistischer te spelen“, zo legde Koeman uit. “Fenerbahçe verdedigde dat goed.” Al met al was Koeman niet tevreden met het resultaat 0-0. “Ons spel kenmerkte zich door te veel slordige momenten“, aldus Koeman. “We konden niet goed de vrije man vinden. Het was onrustig, niet goed.” PSV – Fenerbahce werd dinsdagavond door 1.969.000 kijkers (madl: 29.3%) bekeken op Nederland 3.

Half acht nieuws (RTL4, 19:30) – Mariëlle Tweebeeke is al enige tijd te zien bij het RTL Nieuws. Tweebeeke is een van de vele presentatoren die vanuit de Amsterdamse zender AT5 de overstap naar de landelijke televisie maakte. “Ik maakte programma’s als Het Gesprek met de Burgemeester en Zwart Wit Politiek“, vertelt Tweebeeke bij TVgids.nl. “Nieuws lezen had ik inderdaad nog niet gedaan en ik was dus behoorlijk verrast toen RTL mij benaderde om Loretta op te volgen. Ik heb die kans gegrepen. Maar ik heb er wel meteen bij gezegd dat ik ruimte wil krijgen voor een vrijere rol als ik het nieuws lezen eenmaal onder de knie heb. Interviews afnemen bijvoorbeeld.” Voorlopig heeft Tweebeeke haar handen vol aan RTL Nieuws. “Ik ben nog druk bezig me te verbeteren en aan sommige dingen moet ik nog wel wennen. Het werken met de autocue is daar een goed voorbeeld van. Omdat ik van improviseren houd, gebruikte ik die bij AT5 juist niet…” Het Half Acht Nieuws werd dinsdag door 1.186.000 kijkers (madl: 22.6%) bekeken.

De Nieuwste Show (BNN, Ned3, 23:42) – Met De Nieuwste Show hopen BNN en NPS meer jongeren aan te spreken voor het nieuws van de dag. “Veel jongeren houden de actualiteit niet zo bij, maar kijken wel naar satirische programma’s“, vertelt verslaggever Steyn de Leeuwe in Televizier. “In De Nieuwste Show bekijken we het nieuws van de dag met een vette en kritische knipoog en dat spreekt mensen aan. Het is vermakelijk en tegelijk informerend.” Steyn maakt voor het programma reportages en komt daarvoor op bijzondere plaatsen terecht. “In mijn eerste week moest ik een verslag maken over het drankgebruik onder jongeren in Katwijk en kon ik direct de burgemeester interviewen. Dat was heel leuk.” De acteur heeft voorlopig zijn handen vol aan De Nieuwste Show. “Ik heb veel contact met de rest. Je merkt dat iedereen er vol voor gaat om echt iets van het programma te maken. Met de sfeer zit het goed.” De Nieuwste Show trok dinsdag 285.000 kijkers (madl: 9.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen