Endemol blij met nieuwe ‘We gaan nog niet naar huis’

Foto: AVROTv-producent Endemol is blij dat de AVRO groen licht heeft gegeven voor een tweede seizoen van de comedy We gaan nog niet naar huis. De eerste reeks van de serie met Mary-Lou van Stenis en Victor Löw trok in 2008 gemiddeld 1,6 miljoen kijkers na Boer Zoekt Vrouw. “Comedy van Nederlandse bodem is een genre dat we moeten koesteren. We zijn dan ook trots dat we in opdracht van de AVRO een tweede seizoen hebben mogen maken“, laat creatief directeur Peter Römer weten.

Peter Römer vindt We gaan nog niet naar huis een erg goede serie. “Wat ‘We gaan nog niet naar huis als comedy bijzonder maakt, is dat het niet een aaneenschakeling van lachsalvo’s is. Het is een serie die mensen op twee manieren raakt. Het ene moment ontroert de menselijke onbeholpenheid en op andere momenten wordt deze uitvergroot en lachwekkend.

In de tweede serie leidt de komst van de eerste gasten naar de Bed & Breakfast van Sam op Texel tot hilarische situaties. “Wij zijn ontzettend blij met een tweede serie. We zetten nu de volgende stap: de Bed & Breakfast is af en gaat open, hiermee creëren we meer onverwachte situaties en is er meer ruimte voor gastacteurs. Maar Sam blijft steggelen met zijn puberkinderen en de buurvrouw blijft lastig en handig tegelijk“, zegt AVRO-hoofdredacteur drama Simone van den Ende.

Vorig seizoen maakten de kijkers kennis met Sam van der Duin (Victor Löw), die samen met zijn twee kinderen, Flip (Jasper Oldenhof) en Marjolein (Saskia Elise) het stadsleven in Amsterdam heeft verruild voor een bestaan op Texel. Sam hoopt daar de droom van zijn overleden vrouw te realiseren door een vervallen boerderij te verbouwen tot een knusse Bed & Breakfast. En laat het toeval nou willen dat zijn nieuwe buurvrouw Laura (Mary-Lou van Stenis) hoofd is van de plaatselijke VVV…

De tweede serie van We gaan nog niet naar huis is vanaf zondag 7 maart wekelijks om 22.15 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen