RTL Nieuws verslaat kabinetscrisis hele nacht door

Foto: RTLRTL Nieuws-presentatoren Rick Nieman en Suzanne Bosman hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de hele nacht door verslag gedaan van de kabinetscri- sis in Den Haag. De uitzending ‘Crisis in Den Haag’ begon om middennacht op RTL 4 en eindigde ruim nadat rond 4.00 uur bekend werd dat het kabinet is gevallen. “Het was een bijzondere nacht. Dank aan iedereen die het gevolgd heeft en voor de vele aardige opmerkingen en complimenten“, laat politiek verslaggever Frits Wester weten.

Het begin van de extra uitzending van RTL Nieuws, tussen 0.00 en 2.00 uur, werd door 404.000 mensen bekeken. De kijkcijfers van na 2.00 uur zijn pas zondag bekend.

Het NOS Journaal brak in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.30 uur in met een extra uitzending op Nederland 3. Daar keken tot 2.00 uur ’s nachts 239.000 mensen naar. De NOS heeft niet de hele nacht live verslag gedaan van de crisis.

Het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie is gevallen, nadat de PvdA er in de nacht van vrijdag op zaterdag uitstapte, omdat de partijen het niet eens konden worden over de kwestie-Uruzgan. “Als voorzitter van de ministerraad het ik moeten vaststellen dat een vruchtbaar pad ontbreekt waarlangs dit kabinet verder zou kunnen gaan“, zei premier Jan Peter Balkenende.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen