Floortje Dessing voelt zich als Calimero bij Jeroen Pauw

Floortje Dessing voelt zich altijd een beetje geïntimideerd door Jeroen Pauw als ze bij de talkshowgrootheid aan tafel zit. Dat heeft ze gezegd op Radio Veronica. Dessing kijkt behoorlijk op tegen de intellectuele Pauw. “Ik vind het altijd heel eng om bij hem te zitten. Ik ben altijd heel bang – nou ja, heel bang is overdreven – maar ik voel me altijd heel klein bij hem. Echt zo van: god, nou ja, weet je wel. Als een mega-Calimero. Hij heeft een manier van doen die een soort van…”, begint ze.

Ze vervolgt: “Net zoals je soms opiniestukken in het NRC leeft, waarvan je denkt: Jezus, weet je. Ik ben echt niet dom, maar daar kan je echt van denken: er hangt een soort zweem omheen van… Ik wil het niet elitair noemen, maar wel iets wat voor mij machtig is.”

Wie vindt ze beter: Jeroen Pauw of Eva Jinek? “Dat vind ik echt een heel moeilijke. Ik was laatst te gast bij Eva en ze ging echt moeiteloos van een heel ingewikkeld gesprek over op heel iets luchtig. Dat vind ik ook zo knap aan haar. Ik ben wel echt heel erg fan van haar ook. Jeroen is wat nonchalanter, maar hij kan ook prikken, porren en doorgaan. Hij heeft ook een hele bak met kennis. Ik vind het een beetje moeilijk vergelijkbaar met elkaar.

Laatst was Dessing samen met Jinek genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Die werd gewonnen door Chantal Janzen. “Ik zag hem eigenlijk op Eva afkoersen, omdat ik vind dat ze zo’n sterk seizoen heeft neergezet.”

Is een talkshow eigenlijk niets voor Dessing? “Nee, dat moet je gewoon kunnen, hè? Altijd als ik in dat programma te gast ben, zit ik het te bekijken en denk ik: je moet onwaarschijnlijk begaafd moeten zijn wil je dat kunnen. Zó veel ballen in de lucht houden. Daar kan ik altijd met veel bewondering naar kijken.

Foto: BNNVARA, Jacqueline de Haas

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen