Mark Rutte vond uitslag Songfestival erg lang duren

Minister-president Mark Rutte vond de uitslag van het Eurovisie Songfestival erg lang duren. Vooral het einde, toen het tussen Nederland en Zweden ging, was zenuwslopend. Dat heeft hij zondagavond gezegd in RTL Boulevard. Dankzij het uitmuntende optreden van Duncan Laurence heeft Nederland het liedjesfestijn voor het eerst in 44 jaar gewonnen. “Dat Nederland nu na 44 jaar dat Eurovisie Songfestival mag organiseren is natuurlijk iets enorms“, zegt de premier.

Het was een bijzondere avond, aldus Rutte. “Wauw, gewoon wauw, weet je. Ik zat te kijken en dan had je eerst de puntentelling van de deskundigen. Het was heel spannend. Op een gegeven moment stonden we zesde en zevende en toen weer tweede en derde. Maar ja, toen werd het echt spannend met wat we van de mensen zouden krijgen.”

Aan het eind van de show was het nagelbijten, geeft Rutte aan. “Ja, ze groeien weer aan. Ha ha. Dat eindeloze beeld van de Zweed en Duncan. Jezus, wat duurde dat lang.

Rutte heeft Duncan Laurence gelijk gefeliciteerd. “Ik heb hem vannacht heel kort aan de lijn gehad. Hij had eerst nog een interview met de NOS en toen liep hij naar de persconferentie. Daar tussenin had ik hem heel kort aan de lijn. Ik heb tegen hem gezegd dat heel Nederland waanzinnig trots is.”

Volgend jaar mei is het Eurovisie Songfestival in Nederland. “Ik keek even naar een paar websites en ik kreeg meteen een pushbericht van de BBC dat Nederland het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Het is dus heel groot. Als je dan gaat kijken bij de meest bekeken items, dan staat het bij al die websites in de top drie. Het betekent dat we dus echt op de kaart staan.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen