Gwen van Poorten na vier jaar weg bij BNNVARA

Gwen van Poorten en BNNVARA zijn uit elkaar gegaan. De presentatrice is toe aan een nieuwe uitdaging. Dat heeft de omroep laten weten. Van Poorten presenteerde bij de omroep onder meer Spuiten & Slikken, maar het lijkt erop dat dat programma na dertien jaar van de buis gaat om verder te gaan op internet. “We zijn erg trots dat we Gwen als jong talent in huis hebben gehad. Ze heeft bij BNNVARA een mooie ontwikkeling doorgemaakt en is nu klaar voor een nieuwe uitdaging elders.

De omroep vervolgt: “We kijken met veel plezier terug op Gwens tijd bij BNNVARA en wensen haar veel succes met haar nieuwe avontuur.

Van Poorten heeft haar eerste nieuwe klus te pakken: de datingshow Trucker Zoekt Vlam op AD.nl, zo werd deze week bekend. “Dit is precies het soort programma dat ik nu wil maken“, zegt ze in het AD.

Ze maakt zich geen zorgen om haar tv-exit. “Ik blijf heus wel op tv, maar ik wil nu niet exclusief voor een zender aan de slag. Maar ik zeg niet dat ik niet in gesprek ben.

Het lijkt erop dat ze niet terug wil naar de NPO, want ze vond alles daar erg traag gaan. “Vroeger moest ik aankloppen bij de zenderbaas, als ik überhaupt wist wie dat was. En dan was het nog de vraag of ik groen licht kreeg. Ik ben juist van het bedenken, maken en gas geven. Dat gaat niet altijd samen met de plannen van een zender.

Wat wil ze gaan doen? “Echte verhalen over echte mensen. Mijn droom is om shows te maken als Man bijt hond, Joris’ Showroom en Jambers.

Van Poorten begon in 2014 bij BNNVARA. Daarvoor werkte ze voor muziekzender Xite.

Onlangs vertrokken ook Jan Versteegh en Valerio Zeno bij BNNVARA.

Foto: BNNVARA, Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen