Ruud de Wild nieuwe nummer één tijdens middagspits

Ruud de Wild is de nieuwe koning tijdens de middagspits. Zijn programma De Wild in de Middag op NPO Radio 2 is nu de meest beluisterde radioshow in Nederland tussen 16.00 en 18.00. Dat blijkt uit de luistercijfers van NLO over de periode oktober-november. De Wild doet het nu beter dan De Coen & Sander Show van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op marktleider Radio 538. De Wild: “Ik ben ontzettend trots dat mijn programma in zo’n korte tijd dit heeft bereikt.”

De radio-dj weet niet wat hij meemaakt, zo aan het eind van het jaar. “Dit is mijn wildste droom en komt gewoon nu al uit.”

De Wild in de Middag is sinds 2 januari 2017 een dagelijks programma op NPO Radio 2. Daarvoor was hij te horen in de middag van Radio 538, maar de zender ruilde hem in voor De Coen & Sander Show.

KRO-NCRV laat weten trots te zijn op Ruud de Wild. “ De luisteraar heeft het programma omarmd door bijvoorbeeld elke dag massaal te reageren op het item De Top 5 over 5.”

Het verschil tussen Radio 538 en NPO Radio 2 is in de meest recente meetperiode verkleind met een halve procentpunt. 538 heeft nu 12,1 procent marktaandeel en Radio 2 heeft nu 11,1 procent.

De Wild in de Middag is elke werkdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen