CDA keurt lijkschouwingsprogramma op Tien af

Het CDA-Kamerlid Joop Atsma is niet te spreken over het Britse programma Anatomy for Beginners, dat Tien (Talpa) afgelopen zaterdagavond uitzond. Dat meldt het ANP. In dit programma is te zien hoe een professor menselijke lijken ontleedt. Volgens Atsma werd het lijkschouwingsprogramma te vroeg uitgezonden (21.00 uur) en ging hij zo’n beetje over zijn nek bij het zien van de beelden. Hij wil dat het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) een waarschuwing uitdeelt aan de televisiezender van John de Mol.

Het Kamerlid vindt het absurd dat Anatomy for Beginners (Anatomie voor beginners) de classificatie 12 jaar heeft meegekregen van NICAM. De meeste producties met seks er in krijgen het stempel 16 jaar mee. Het zien van seksuele handelingen wordt schadelijker geacht dan het snijden in dode mensen en dat vindt Atsma vreemd.

Atsma pleit voor het invoeren van het begrip ‘geschiktheid’ in de classificatie. Nu kijkt het NICAM vooral naar schadelijkheid. Een Tien-woordvoerder zegt dat de zender alle richtlijnen in acht heeft genomen. Tien kreeg veel reacties op de uitzending, die door 204.000 kijkers werd bekeken. Volgens de zegsman waren de meeste positief. Een fragment uit Anatomy for Beginners is via de website van De Telegraaf te bekijken.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen