Gordon zegt sorry tegen Jan Slagter

Gordon heeft Jan Slagter zijn excuses aangeboden voor het onterechte verwijt dat Omroep MAX niets doet voor ouderen. Dat vertelt de omroepbaas in het AD. Gordon en Slagter hadden medio september een hevige aanvaring op Radio 1. Buiten de schijnwerpers is Gordon teruggekomen op zijn uitspraken. “Dat deed even pijn, maar Gordon stuurde mij later wel een sms waarin hij zei: ‘Sorry Jan, jullie doen juist veel voor oude mensen’. Die eerlijkheid waardeer ik, excuses aanvaard dus.

Slagter benadrukt nogmaals dat Omroep MAX wel degelijk erg veel voor ouderen doet. “We steunen veel projecten en zijn bezig met het Ben Oude Nijhuis in Rotterdam. In november 2017 gaat dat open. Er werken drie verzorgers op acht bewoners in plaats van twee op twintig zoals gebruikelijk.”

Waar Gordon heult met premier Mark Rutte, is Slagter juist kritisch over het beleid van onze premier. “Je moet je bijna schuldig voelen van Mark Rutte als je 80 bent, maar die mensen horen er toch gewoon bij?

Tien jaar geleden werd ons nul eigen risico beloofd, nu moeten we standaard 385 euro betalen en de premies blijven stijgen. Veel ouderen kunnen dat niet betalen“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen