Youp van ’t Hek vindt Angela Groothuizen oplichter

Youp van ’t Hek vindt Angela Groothuizen, Wendy van Dijk, Erland Galjaard en al hun RTL-vrienden oplichters. Dat zegt de stercabaretier in het AD. Van ’t Hek haalde een maand geleden snoeihard uit naar RTL en de RTL-sterren. “Ik kreeg on-ge-loof-lijk veel bijval na dat stukje. Natuurlijk beseft iedereen dat die programma’s van die aalgladde Erland Galjaard misdadig zijn. Het zijn allemaal oplichters. Of ze nou Angela Groothuizen of Wendy van Dijk heten.”

De cabaretier past zijn felle bewoordingen niet aan. “Ze pakken wanhopige stakkers in, mensen die geen cent te makken hebben. Die hun tanden laten trekken in ruil voor een nieuw gebit. Ook laat het slachtoffer nog even haar neus corrigeren en tieten bijvullen. Omdat het ‘beter voor het programma’ is.”

Het is onbegrijpelijk dat mensen hun programma’s kijken, vindt Van ’t Hek. “Al zappend kom je die troep tegen. Je bek valt open. Ook omdat je je afvraagt waarom mensen dit op tv vertellen. Maar ach, dat snap ik nog wel. Je bent failliet, grijpt alles aan.”

Als er iemand is die weet dat het niet kan, is het Erland Galjaard. Die kijkt toch wel in de spiegel? Ze helpen zichzelf, niet anderen. Of ze nu RTL, Endemol of Blue Circle heten… Al die bedrijven die in ‘concepten’ denken, belazeren de kluit. Moedwillig.

Natuurlijk zijn al die mensen die naar deze smurrie kijken ook debiel. Maar de bejaardenberg moet worden vermaakt, hè?“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: VARA/Wiebke Wilting

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen