‘Eva Jinek en Jeroen Pauw gaan elkaar afwisselen’

Foto: Rick NederstigtDe programma’s van Eva Jinek en Jeroen Pauw gaan elkaar om de drie maanden afwisselen op de late avond van NPO 1. Dat nieuws kon inval-Albert Mattie Valk vrijdagavond melden in RTL Boulevard. Nu is er alleen ruimte voor Jinek in de zomer- en winterpauze van Pauw en dan moet ze nóg hopen dat de NPO 1-baas niet vindt dat Nederland praatmoe is. Om die reden is Jinek deze zomer niet op de buis, maar dat gaat veranderen. “Er is nieuws over het late night-tijdslot“, aldus Valk.

NPO 1-baas Frans Klein ligt behoorlijk onder vuur, omdat ’s lands grootste tv-zender het al sinds eind mei zonder actuele talkshow moet stellen. “Het kan natuurlijk haast niet anders dan dat ze bij de Publieke Omroep met schaamrood op de kaken hebben zitten kijken naar al het nieuws wat er de afgelopen zomer voorbijkwam tot nu toe en dat er geen vorm van talkshow of opinievorming was“, aldus Valk.

Valk vindt dat Klein heeft geblunderd. “Frans Klein heeft er eerder over gezegd dat hij mensen niet wil overladen met continu hetzelfde en dat ze moeten opladen. Dat is echt een beetje kletskoek, want ze zijn echt maandenlang achter elkaar weg.”

Ze hebben er wel van geleerd, aldus Valk. “Want er gaan een aantal nieuwe dingen plaatsvinden vanaf augustus. Zo gaan Pauw en Jinek elkaar om de drie maanden afwisselen.”

In maart komt er bovendien een grote samenwerking rondom de verkiezingen. Volgend jaar zomer gaan ze ook langer door. Kortom: de strijd om het late night-tijdstip gaat vanaf augustus in volle vaart verder.”

Lees ook: NPO ook na Nice en Turkije achter talkshowloze zomer (18 juli)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen