Ook Telegraaf en Volkskrant vinden The Raft saai

Foto: RTLDe tv-recensent van AD noemde het RTL 5-programma The Raft al het ‘saaiste survivalprogramma ooit’ en vandaag geven ook de recensenten van De Telegraaf en de Volkskrant de realityshow ervan langs. Dat is te lezen in de kiosk. The Raft draait om kandidaten die moeten overleven op een vlotje in de zee. Om te beginnen zijn de kandidaten daar compleet onverstaanbaar, aldus Telegraaf-recensent Marcel Peereboom Voller. “De microfoontjes kunnen het natuurgeweld niet aan.

Er is geen touw aan de gesprekken vast te knopen, meent Voller. Maar of dat erg is, is nog maar de vraag. “Jasper is de hele aflevering lang zeeziek, terwijl Jessica zeurt en vloekt dat het allemaal zo erg is.

Zelfs een klassiek televisiehuilmoment kon de aflevering niet redden, aldus Voller. “Orsons tranen worden als water naar de zee gedragen en slaan dood tegen zijn onverstaanbare gemompel…

Goh. Ik heb één aflevering van The Raft overleefd“, besluit hij.

Ook Gidi Heesakkers van de Volkskrant is niet enthousiast. Zij werd misselijk van de brakende Jasper. “Het is niet de enige reden om snel weg te zappen. Er gebeurt gewoon te weinig om drie kwartier benieuwd te blijven of de kandidaten het wel of niet volhouden met elkaar en – spannend! – of het ze wel of niet lukt om vis te vangen.”

Hoe vaak de voice-over ook rept van haaien en ‘een gevaarlijk avontuur’, als kijker ga je er rustig vanuit dat beide teams het wel zullen overleven. Het moederschip kan nooit ver weg zijn.

Lees ook: ‘The Raft saaiste survivalprogramma ooit’ (twee weken geleden)

De tv-recensies in De Telegraaf en de Volkskrant kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen