‘Barmhartige BN’ers in talkshows zijn narcisten’

Bekende Nederlanders, vooral acteurs, buitelden donderdagavond op televisie over elkaar heen om te verkondigen hoe vreselijk ze de vluchtelingencrisis vinden. Zo ging Divorce-ster Katja Herbers uit haar plaat in RTL Late Night (‘denk drie keer na voor je PVV stemt!’) en kondigde collega-actrice Hanna Verboom in De Wereld Draait Door aan haar huis gereed te maken voor vluchtelingenopvang. “Ik zou bijna zeggen: exhibitionisme met andermans diepe leed“, zegt columniste Nausicaa Marbe.

Marbe vindt Verboom vooral een aandachtstrekker. “Mocht ik vluchtelingen in huis nemen, dan ga ik dat nooit aan de TV-babbeltafel verkondigen. Deze #DWDD-liefdadigheid is wel erg narcistisch.

In Pauw was er ook een actrice die Nederland opriep tot hulp: Anna Drijver. Hetzelfde deed Patrick Lodiers. Hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad Esther Voet was kritischer.

Dat ‘u’ van Pauw tegen Esther Voet betekent: jij hoort niet bij ons clubje goede BN-ers. Met zure koppen kijken de opinieacteurs toe“, aldus Marbe.

Marbe ergerde zich aan de optredens van Drijver en Lodiers. “Lodiers: ‘wij als Nederland.’ Drijver:’wij als Nederland’. Best eng hoe ‘helpende’ BN-ers zichzelf als spreekbuis van hele land zien.

Wat voegen deze BNers eigenlijk toe aan de asieldiscussie behalve dat Pauw zich met ze op het gemak voelt? #kijkcijfertv #onskentonssfeertje

Volgende week komen zowel Pauw als RTL Late Night met een vluchtelingenspecial. “Thema emotie of eindelijk info over asiel/rechten/EU/Syriebeleid met deskundigen/politici/diplomaten(Hongarije)?

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen